Immunerősítő fűszerkeverék - masala
6 rész kurkuma
3 rész római kömény
3 rész koriander
6 rész édeskömény
1 rész szárított gyömbér por
1 rész fekete bors
1/4 rész fahéj
Jól összekeverjük a fenti őrölt fűszereket, és egy jól záródó üvegben tároljuk napsütéstől védett, sötét hűvös helyen.
Felmelegítünk egy evőkanál ghít,vagy hidegen sajtolt olajat és hozzáadunk egy teáskanál fűszerkeveréket. Addig melegítjük, amíg felszabadulnak az aromák a fűszerekből. Rögtön levesszük a tűzről, hogy meg ne égjen a masala.
Az így előkészített masalát hozzákeverjük a megfőzött rizshez, leveshez, zöldséges ételekhez a főzés végén.
Rendszeresen fogyasztva, minden főétkezés alakalmával ezt a fűszer kombinációt segíteni fog az immunrendszerünk erősítésében, és növeli az emésztésünk hatékonyságát.
A fűszerkeveréket egy kIs méretű, jól záródó üvegben vagy dobozban magunkkal vihetjük, így nem csak az otthoni étkezéseink részévé válhat, hanem vendégségben, étteremben, az iskolai, munkahelyi étkezések alkalmával, lehetőleg nem nagy feltűnést keltve rászórjuk az elénk kerülő ételre - ezzel a nem mindig legjobb alapanyagokból és legfrissebben elkészült ételek is kevesebb problémát fognak okozni.