Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
2016. január 31. írta: meiszner.kati

Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa

koreaikrumplisalkis01.jpg

Saláta, de melegen tálalva főétel, ízesítése változhat, ugyanúgy mint a kimchi is sokféle lehet, és mindegyik fantasztikusan finom, és egészséges.

Közös meghatározója a kamdicsa salátának hogy hosszú csíkokra szelt burgonyából készül, melyet több vízben történő átmosás után rövid ideig forró vízben főzünk, avagy blansírozunk, majd leszűrjük.

Hozzávalók 4 adaghoz

1/2 kg burgonya
1 kis hagyma (opcionális)
2 gerezd fokhagyma
100 ml olaj (hidegen sajtolt olívát, vagy napraforgót ajánlok)
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál pirospaprika
erős paprika ízlés szerint
 

A meghámozott burgonyát vékony csíkokra, azaz julienre vágjuk. Inkább válasszuk a nagyobb hosszúkás példányokat ezekből jó hosszú csíkok lesznek.Legjobb a szeletelésnél odakészíteni egy tál hideg vizet, és ahogyan egy kis adaggal kész vagyunk rögtön beletenni, így nem fog megbarnulni a burgonya. 

koreaikrumplisalkis05.jpg

Közben felforralunk egy nagy lábos vizet.
Majd váltott vízben jól átmossuk a burgonya csíkokat, egy szűrőkanálban lecsepegtetjük, és mindjárt beleeresztjük a lobogó forró vízbe az előkészített burgonyát 3x 1 percre. Egy perc után kiemeljük és amikor megint forr a víz visszaeresztjük ezt még egyszer megismételjük. Utána hideg vízzel leöblítjük.

koreaikrumplisalkis04.jpg

Az olajban megsütjük a nagyon apróra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, sót és a fűszereket.

koreaikrumplisalkis03.jpg

Jól összekeverjük a burgonyával — ezt kézzel szoktam akkor teljesen bevonja a burgonya csíkokat a fűszeres pép.

A kínai konyha hasonló burgonya salátáját még fűszerezik  szecsuáni borssal, melyet az olajban a többi fűszerrel együt rövid ideig sütjük, és tesznek  2-3 evőkanál ecetet a főzővízhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr278337854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2016.02.01. 20:17:30

az utóbbi cikkben (bőr öregedése) volt, hogy nem szabad keményítő tartalmú ételeket enni.

Andráska8 2016.02.01. 20:19:37

" Minden keményítőtartalmú élelmiszert (rizs, kenyér, tészta, sült tésztafélék, sütemények), a szervezet egy speciális glükózzá alakít, amely felgyorsítja az öregedési folyamatokat. "

akkor ehhez jönnek még a hüvelyesek is, hiszem azok is keményítőtartalmú ételek.

meiszner.kati 2016.02.01. 23:03:51

@martineden: hát igen, a só lemaradt a hozzávalók listájáról. Ha már így előtérbe került a sózás kérdése ebben a receptben szójaszószt is használhatunk helyette.
süti beállítások módosítása