Minden nap a Föld napja
2016. április 22. írta: meiszner.kati

Minden nap a Föld napja

A természetesen művelt kertben minden nap a Föld napja.
Különböző utakon juthatunk el az igazsághoz, és valójában minden tevékenységünk Úttá válik. Természetesen csak akkor, ha nem anyagi haszonra, hanem belső harmóniára, szellemi fejlődésre, és a szürkeségből való kiszabadulásra irányul — tartja a Zen tanítás. Hiszen majdnem mindenki vágyódik a harmónia után, és szeretne igazi ihletet, nemcsak kivételes esetekben, hanem a mindennapi életben is. Pont ezzel a céllal teremtették az „Utakat”.

kert04.jpg
Ha mindennapi cselekedeteinkben elsősorban a nem ártás vezérel bennünket, és hozzáértéssel, minden apróságot figyelembe véve tesszük a dolgunkat, akkor nem árthatunk a Földnek, és élőlényeinek sem. Egy ilyen erőszakmentes tevékenység a biológiai gazdálkodás, amely sokféle módszer összessége. A tudatosság és a szellemiség mellett mindig az adottságok és a lehetőségek határozzák meg a kiválasztott Utat. Mivel már maguk az időjárási adottságok meghatározó, és egyben bizonytalansági tényezői a mezőgazdaságnak, a természetes módon kertészkedő ember egyben felvértezi magát elsősorban lelkileg, hogy nem rendíti meg, és nem tántorítják el a nehézségek, és kitartóan halad a választott úton. Erőfeszítéseket tesz, hogy megtalálja a felmerülő problémákra az ideális megoldást.

kert01.jpg
A kert csodálatos gazdag élővilága a virágok, gyökerek, levelek, és a termések, frissen leszedve kerülnek konyhánkba és asztalunkra. A sok igazán finom, számunkra szükséges tápanyagokat tartalmazó zöldség gyümölcs a munkánkért kapott jutalom.

Legyünk mentesek az előítéletektől, alkalmazzuk a vegyszeres gazdálkodás előtti, régi bevált módszereket, és ne idegenkedjünk a számunkra új gondolatoktól! Továbbhaladva és fejlődve, a természetes gazdálkodás útján még többet tudhatunk meg a gyógynövényekről a helyes növénytársításokról, és a hold Földünkre gyakorolt hatásáról. Mindezek beteljesülése a
Rudolf Steiner tanítási alapján történő biodinamikus gazdálkodás, a kozmikus erők, és
gyógynövények, humusz, kvarc preparátumok segítségével gyógyítani a Földet, és következményében az embert.
A biológiai módon történő gazdálkodás kialakít egy környezettudatos életszemléletet az emberben, és más tevékenységi területeken is alkalmazva ezt az életszemléletet megőrzi értékeinket.
Hagyjunk termékeny földeket utódainkra!

kert02.jpg

A növények megóvása és a zöldterületek növelése, már közvetlenül érezhető a levegő minőségében, a megnyugtató látványban. Hogy egészséges és kellemes környezetet alakítsunk ki magunk körül ezzel tehetünk a magunk szintjén a Föld egészének állapotáért. Már ma mindezért, elültethetsz egy növényt, vagy kevesebb szemetet viszel haza, vagy húsmentesen eszel, de bármilyen felajánlás szimbolikus erőt ad a fenntarthatóság kialakításához.

kert03.jpg

A Facebook oldalon követheted a fenntartható mezőgazdálkodásról, és életmódról szóló kurzusokat, ahol megismerkedhettek elméletben és gyakorlatban a természetes gazdálkodás alapjaival, és
a szemlélettel, hogyan tekintsünk, és hogyan fogjunk hozzá a jelenben gyümölcsöző és a jövőt
biztosító kertészkedéshez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr358654844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása