Rizslepény
2016. augusztus 25. írta: meiszner.kati

Rizslepény

Egy univerzális kísérő kívül ropogós, belül puha. Az összeállítása ugyanúgy történik mint minden más gabonaleény esetében. Mivel a puszta kézzel való összeállításhoz várni kellene amíg a leforrázott liszt kihűl, ezért vagy fakanállal, vagy robotgéppel dolgozzunk. Ez azért is egy nyerő megoldás, mert a tészta egy kicsit ragacsos marad az összeállítás után is.

rizslepeny01.jpg

Hozzávalók

300 g rizsliszt

300 ml forró víz

1 evőkanál olíva olaj

olaj a sütéshez

A forró vizet ráöntjük ,a rizslisztre, hozzáadjuk a sót és az olajat, és robotgéppel összedolgozzuk. Egy fóliával letakarva fél órát pihentetjük.

A tésztába keverhetünk apróra vágott zöldhagymát, vagy fűszernövényeket.

Olajjal vékonyan bekenünk egy deszkát, vagy a pultot és egy evőkanálnyi mennyiségeket kivéve a tésztából, először golyót formázunk belőle, majd ezt ellapítjuk és kicsit kisodorjuk. Minél vékonyabb a tészta annál ropogósabb lesz megsütve!

Egy serpenyőt (öntöttvas) kikenünk olajjal annyi lepényt teszünk bele amennyi elfér, és mindkét oldalon gyakran forgatva hogy meg ne égjen megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

http://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr7811650368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.