Chili paprika olajban eltéve
2016. október 28. írta: meiszner.kati

Chili paprika olajban eltéve

Sokáig azt hittem a paprika mennyisége a lényeges ebben a zseniális bolgár receptben, és igyekeztem minél többet belegyömöszölni az üvegekbe. Egyébként náluk (bolgároknál) van egy kis erős paprikafajta amelyet ezen receptúra szerint tesznek el. Aztán rájöttem, hogy az olaj a lényeges, és legyen minél több, hiszen átveszi a paprika ízét, erejét, és elegendő csak néhány cseppet tenni belőle az ételekbe.

chiliolajban01.jpg

Hozzávalók:

bármilyen chili paprika

fokhagyma

kedvenc zöldfűszereink - az eredeti receptben petrezselyemzöldjét használnak

olíva olaj

természetes ecet

A kis chili paprikákat (itt jelapeno paprikát használtam), elterítjük egy sütőlapon és 180 fokon 30 percig hagyjuk sülni.

chiliolajban02.jpg

Amikor a paprikák kihűlnek a hozzávalókat  egy tálba átrakjuk, leöntjük ecettel, és hagyjuk egy éjszakát állni benne. Egy súlyt is helyezhetünk a tetejére, hogy teljesen ellepje az ecet. Másnap előkészítjük a többi hozzávalót. A fokhagymát csíkokra vágjuk, a zöldfűszereket összevágjuk. Az üvegeket a sütőben sterilizáljuk. Mindezeket az előkészített üvegekbe az ecetből kivett paprikákkal rétegezük, jó böségesen megöntözve az olíva olajjal. Az üvegeket lezárjuk, és sötét hűvös helyen hagyjuk 2-3 hétig érni.

chiliolajban03.jpg

Bármilyen étel ízesítője lehet, kis tálkában az asztalra is tehetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr6711844869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GézaBá 2016.10.29. 17:42:24

A hozzávalókat öntöm le ecettel, vagy a hozzávalókat+a paprikát?
Az ecetet később leöntöm, vagy megy az üvegekbe a töméntelen ecet is?

gebsi42 2016.10.29. 17:43:20

"Egy sújt is helyezhetünk a tetejére, " helyesen "Egy súlyt is helyezhetünk a tetejére, "

meiszner.kati 2016.10.29. 17:46:57

@gebsi42: Ó köszönöm! Pedig eléggé égbekiáltó hiba, de nem vettem észre, kijavítom a szövegben is

meiszner.kati 2016.10.29. 17:55:23

@GézaBá: Mivel nem egyértelmű ahogyan leírtam ezt is javítom a cikkben. Tehát a sült paprikát öntjük le ecettel, ezt állni hagyjuk, hogy az ecet átjárja a paprikákat. Majd leöntjük az ecetet, vagy egyszerűen üvegekbe kiszedjük a paprikákat, közben rétegezzük a fokhagymával és az összevágott fűszerekkel.
Az ecetet egy kis üvegbe öntöm további felhasználásra, nem feledve, hogy már enyhén csípős a chiliktől.
süti beállítások módosítása