Chili paprika olajban eltéve
2016. október 28. írta: meiszner.kati

Chili paprika olajban eltéve

Sokáig azt hittem a paprika mennyisége a lényeges ebben a zseniális bolgár receptben, és igyekeztem minél többet belegyömöszölni az üvegekbe. Egyébként náluk (bolgároknál) van egy kis erős paprikafajta amelyet ezen receptúra szerint tesznek el. Aztán rájöttem, hogy az olaj a lényeges, és legyen…

Padlizsán vajban sütve fürjtojásos salátával fekete-fehér rizzsel
2016. október 21. írta: meiszner.kati

Padlizsán vajban sütve fürjtojásos salátával fekete-fehér rizzsel

A vajban sült padlizsánnak páratlanul finom az íze, melyet nagyszerűen kiegészítenek a hozzá sütött paradicsomkarikák. Tartalmazza a számunkra szükséges tápanyagokat, ugyanakkor a vele tálalt rizsnek köszönhetően nem érezzük nehéznek. Különleges a fürjtojásos sárgarépa saláta is amely akár önálló…

Sült padlizsánkarikák és paprika mozzarellával töltve
2016. október 07. írta: meiszner.kati

Sült padlizsánkarikák és paprika mozzarellával töltve

A padlizsán nagyon tápláló, magas fehérjetartalmú zöldség, különösen nehéz amikor olajban sül, viszont  "bundában" sütve kevesebb olajat szív magába, és fűszerekkel is segíthetjük az emésztését. Így ha nem eszünk túl sokat belőle, kellemes érzések maradnak utána. Aki teljesen kizárta étrendjéből az…