Ropogós kukoricás tallérok
2016. november 25. írta: meiszner.kati

Ropogós kukoricás tallérok

Eddig csak friss kukoricából készítettem ezeket a tallérokat, és bebizonyosodott hogy télen is színesítheti a palettát, terített asztalunkon. Könnyíti az elkészítését, hogy már előző nap be kell keverni, és a tálalás előttre csak a sütése marad hátra, ezzel is könnyítve a dolgunkat. Az alapreceptet friss vagy szárított zöldfűszerekkel tehetjük változatossá.

kukoricasrizstaller01.jpg

Hozzávalók 

1 cső friss, vagy egy doboz eltett kukorica

3 evőkanál rizsliszt

3 evőkanál rizs keményítő vagy kukorica keményító

1 teáskanál fekete kömény, azaz kalinji mag

víz, só, bors

olaj a sütéshez

A friss kukoricáról levágjuk a szemeket, a konzerváltat leszűrjük. A rizslisztet és a keményítőt összekeverjük annyi vízzel, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapjunk, ebbe jönnek a fűszerek, és a só. Végül belekeverjük a kukoricaszemeket. Lefedve minimum egy órára de legjobb egy éjszakára hideg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanálnyi olajat, és egy egy evőkanálnyi adagokban elsimítva hogy csak egy rétegben legyenek a kukoricaszemek, mindkét oldalukon kisütjük a tallérokat. Csak akkor fordítsuk meg amikor már könnyen elmozdítható a serpenyő aljáról egy lapáttal.

kukoricasrizstaller02.jpg

Szójaszószos, vagy halszószos mártogatókat kínálunk hozzá.

A legegyszerűbb mártogató

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál fehér rizsecet

Fokhagymával, gyömbérrel, chili paprikával még pikánsabbá tehetjük a mártogatót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr8911997002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása