Sült paprika krém
2016. november 28. írta: meiszner.kati

Sült paprika krém

Bármilyen vastagabb paprikafajtából készülhet, egy univerzális ízesítő, szinte bármilyen étel kiegészítőjeként az asztalra kerülhet a pirítóstól a párolt zöldségekig. Leglátványosabb a piros változat. 

paprikakrem01.jpg

Hozzávalók

2 vastag húsú paprika

Só, frissen őrölt bors

1 teáskanál balzsamecet

1 evőkanál olíva olaj

A paprikákat héjastól megsütjük, fóliában hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héjáát és eltávolítjuk a magokat. Ha sikerül felfogni a levét azt is hozzáadhatjuk a pépesítéskor. 

paprikakrem02.jpg

Az előkészített paprikát a többi hozzávalóval botmixerrel, vagy egy késes mixerrel pépesítjük.

paprikakrem03.jpg

Kivételesen nem ajánlok hozzá semmilyen más fűszerezést! Hagyjuk érvényesülni a paprikaízt! Egy kis chili paprika megengedhető!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr1312005148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása