ALMA ZSELÉs szaloncukor
2016. december 09. írta: meiszner.kati

ALMA ZSELÉs szaloncukor

Ilyenkor Karácsony közeledtével a legkülönbözőbb szaloncukrokkal, és házi elkészítésükhöz szolgáló receptekkel találkozhatunk. Ez az almabonbon olvasztott csokoládéba mártva, vagy egy 12x16 centis papírba  csomagolva,  amit aztán a két végén megtekerünk szintén feljuthat a Karácsonyfára.

Nem kell hozzá zselatin, az alma pektin tartalmától fog zselésedni!

almazsele01.jpg

Hozzávalók

2 kg alma meghámozva, magháza kivágva, kis darabokra vágva

4 evőkanál vaj

200 g nádcukor

További ízesítők lehetnek:

szeletelt mandula, dió összevágva, kesudió,  mazsola, fahéj

A bevonathoz:

cukor és mák megőrölve, dió megőrölve, cukros szezámmag megőrölve

almazsele03.jpg

A felolvasztott vajon 5 percig sütjük az almát, majd 1-2 evőkanál vizet öntünk alá és időnként megkeverve megfőzzük. Ennek időtartama a felhasznált alma fajtájától függ. Utána hozzáadjuk a cukrot, és most már szinte egyfolytában keverjük, hogy minél több nedvesség eltávozzon a masszából. Amikor már nehéz keverni olyan sűrű lett, hozzáadhatjuk a kiválasztott ízesítőket. Ezután már csak 1-2 percig főzzük, mert a mazsola és a diófélék hamar megéghetnek. Egy nagy üvegtálba vagy sütőlapra kiöntjük és 2-2,1/2 centiméter vastagságban elsimítjuk. Amikor kihűlt kis téglalapokra vágjuk.

almazsele02.jpg

További ízesítésként és látványként beleforgathatjuk a fenti bevonatokkal, avagy Karácsonykor jöhet az elején említett csoki, majd papír majd két végén megtekerjük változat. Na és ez már akkor egy szaloncukor!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr1812034411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna King 2016.12.10. 18:24:43

ezt google forditoval csinaltátok?? rettenetes

reunalla 2016.12.10. 23:00:24

"Egy nagyobb lábasan felolvasztjuk a vajat és 5 percig sütjük e mindeközben. Ennek időtartama a felhasznált alma fajtájától függ. Utána hozzáadjuk a cukrot, és most már szinte egyfolytában keverjük, hogy minél több nedvesség eltávozzon a masszából. Amikor már nehéz keverni olyan sűrű lett, hozzáadhatjuk a választott ízesítőket. "

Mikor megy bele az alma?

meiszner.kati 2016.12.10. 23:05:18

Köszönöm a megjegyzést! Valóban hiányos volt, mivel kitöröltem véletlenül a mondat második felét, már javítottam, és az almát pirítjuk a vajban 5 percig...
süti beállítások módosítása