Sült garnéla rák
2016. december 09. írta: meiszner.kati

Sült garnéla rák


A friss héjas garnélánál a megtisztítása, a fagyasztottnál a felengedés határozza meg elsősorban az amúgy egyszerűen elkészülő sikerétel minőségét.

garnela04.jpg

A siker másik záloga hogy minél frissebbek legyenek a salátához felhasznált zöldségek. Retek, zöldhagyma, jégsaláta egész évben kapható. Legyen még valamilyen zöld fűszer a tálon, akár néhány szál petrezselyem vagy zeller zöldje.

1. A  saláta hozzávalóit megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk-tépjük.

2. Elkészítjük az öntetet.

garnela05.jpg

3. A garnélákat zöldhagymával egy vajjal vagy olajjal megkent serpenyőben  mindkét oldalukon megsütjük.

4. Egy tányéron elhelyezzük a zöldségeket, és a megsütött garnélákat. Az öntettel megöntözzük, vagy kis tálkában külön tálaljuk. Önmagában előétel, főtt jázmin rizzsel főételnek ajánlom.

garnela01.jpg

 

VÁLASSZ ÖNTETET KEDVEDRE! 5 különböző ajánlat!

A legpikánsabb - Földimogyorós mártás

1/2 pohár földimogyoró

1 pohár kókusztej

1/2 pohár víz

2-3 teáskanál tamarind paszta, hiányában egy jó minőségű balzsamecet

2 evőkanál pálma cukor

1/2 teáskanál só

Földimogyorót ugyan vehetünk a legkülönbözőbb állapotban, de mint a diófélék, legjobban héjas állapotban tartható el. A belső vékony héjától rövid sütés után tudjuk megszabadítani, és egyben meg is pörköljük. Ezt a műveletet végezhetjük serpenyőben vagy a sütőben, és amikor finom mogyoróillatot érzünk egy konyharuhába öntjük, és ledörzsöljük a héját.

Feltesszük a kókusztejet egy lábasban, összetörjük a pörkölt mogyorót, és a többi hozzávalóval együtt főzzük, időnként megkeverve amíg besűrűsödik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr9912015854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása