Zöldborsós batáta
2017. április 28. írta: meiszner.kati

Zöldborsós batáta

A batáta az energiát adó táplálékok közé tartozik, segít kijuttatni szervezetünkből a méreganyagokat, csökkenti a gyulladásos állapotokat. A zöldborsó gazdag fehérjében és szénhidrátokban. Mindkét zöldség erősíti a lép-hasnyálmirigyet. Vigyázat túlzott fogyasztásuk puffadást okozhat, és legyengíthet.

 batataborsoszabdzsi01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

egy közepes batáta (350-400 g)
3 evőkanál ghí
1 teáskanál friss gyömbér lereszelve
¼ teáskanál cayenne bors (más chili is lehet)
½ teáskanál kurkuma
200-220 g zöldborsó
¼ teáskanál só, frissen őrölt bors
¼ teáskanál őrölt koriader
100ml víz
1 szem kardamom
2-3 cm fahéj
2-3 szegfűszeg

batataborsoszabdzsi02.jpg 

  
Megmossuk, meghámozzuk a batátát, és kis kockákra vágjuk. A  zöldborsót ha fagyasztott sós vízben felengedjük.
Egy vastag magasabb falú edényben (vasedényben szoktam) megmelegítjük a ghít és a kockákra vágott batátát (burgonyát) világos barnára sütjük benne, kevergessük, és ügyeljünk, hogy le ne piruljon. Kivesszük egy szűrőlapáttal és félretesszük.
A meleg ghíbe beletesszük a gyömbért, fahéj darabot, kardamomot, szegfűszeget, és  pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a porított fűszereket a batátát, ügyeljünk, hogy le ne égjen, inkább állandóan kevergessük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és a vizet. Lefedve puhára pároljuk, a végén sózzuk, borsozzuk.

Főtt basmati rizzsel, vagy friss lepénykenyérrel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

http://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr1712462483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.