Friss zöldségragu
2017. június 16. írta: meiszner.kati

Friss zöldségragu

zoldsegragu03.jpg

A kora nyári zöldségek feledtetik velünk a spárgaszezon végét, és elkezdhetünk tobzódni, még ezt is leszedem- megveszem.... Aztán tanácstalanul állunk a hűtőszekrény előtt, hogy melyiket főzzük meg, és mi legyen a kiválasztottból? A dilemma ami azért nem annyira kellemetlen legjobb megoldása ha sokféle összeillő zöldségekből állítunk össze egy ételt.

zoldsegragu06.jpg

Hozzávalók:

500 g zöldség (zöldborsó, cukorborsó, lóbab zöldbab, sárgarépa, újhagyma, fokhagyma, gomba) a továbbiakban a szezontól függően változtathatunk az összeállításon

olíva olaj, só, bors, koriander mag, zöld fűszerek az alábbiak kerültek ebbe  a raguba é a hozzá feltálalt salátába

zoldsegragu05.jpg

A zöldségeket jellegüknek megfelelően összevágjuk, de például a zöldbab, és a cukorborsó hüvelyek egészben kerültek a raguba.

zoldsegragu04.jpg

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat, egyszerre beleteszünk minden zöldséget, csak a hagyma zöldjét és a zöld fűszereket hagyjuk a főzés végére, ami már egyáltalán nincs messze, hiszen csak 10-12 perig pároljuk az ételt, időnként némi vizet aláöntve, amikor szükségét látjuk. A végén sózzuk,fűszerezzük, és még 1-2 percig összefőzzük, óvatosan forgatva, hogy ne csináljunk túl nagy káoszt a serpenyőben.

zoldsegragu01.jpg

Tálalhatjuk bármilyen gabonával. Nálam a rizs, hajdina, bulgur, kuszkusz a sorrend.

A bejegyzés trackback címe:

http://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr412599211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.