Sajtos hagymás kenyér
2017. december 01. írta: meiszner.kati

Sajtos hagymás kenyér

A Japán kenyerek inkább kalácsra emlékeztetnek  Sokszor elintézik azzal hogy a japán kenyér olyan mint az angol fehér kenyér. Az igaz hogy a 19. század közepéig a rizs volt a legfőbb élelmiszer, és csak ezután alakulnak az első pékségek európai mintára. 

A japán kenyérhez alacsony sikér tartalmú lisztet használnak, és tejjel, tejszínnel, tojással és vajjal, készül, ez adja a puhaságát, de egyben tömörebb az állaga azaz nem olyan mint egy foszlós kalács. És vannak különböző töltelékekkel  készült változatok, mint ez a sajtos hagymás kenyér. 

japan_hagymas_sajtos_kenyer02.jpg

Hozzávalók 2 kis kenyérhez

2 csésze liszt

1,5 teáskanál élesztőpor

1,5 evőkanál cukor

1 teáskanál só

2 tojás

100 ml tej

30-50 ml víz

3 teáskanál puha vaj

3 teáskanál rizs vagy szezám olaj

A töltelékhez:

1 közepes hagyma vékony szeletekre vágva

50 g félkemény sajt kis kockákra vágva

20 g félkemény sajt durvára reszelve

 

Elkészítés:

Az élesztőport elkeverjük a tejben, a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, cukrot, sót, és annyi vizet hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Amikor összegyúrtuk, fokozatosan hozzáadjuk a vajdarabkákat és az olajat és jól kidolgozzuk a tésztát. Egy cipót formálunk, megkenjük olajjal alul felül és egy tálban fóliával lefedve hagyjuk fél-egy órát kelni, amíg a tészta a duplájára nő.

japan_hagymas_sajtos_kenyer07.jpg

A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket téglalappá kisodorjuk, megszórjuk a hagymaszeletekkel és a sajtkockákkal.

japan_hagymas_sajtos_kenyer06.jpg

Kétfelől középre hajtjuk a tésztát, majd még egyszer egymásra hajtjuk.

japan_hagymas_sajtos_kenyer05.jpg

Az így kapott tekercset félbevágjuk, egy sütőpapírral bélelt formában egymás mellé fektetjük és a tetejét ollóval 3 helyen bevágjuk.

japan_hagymas_sajtos_kenyer04.jpg

Megszórjuk a reszelt sajttal és hagymaszeletekkel.

japan_hagymas_sajtos_kenyer01.jpg

Fél órát hagyjuk kelni meleg helyen, majd a 180 fokosra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Még melegen felszeleteljük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr7213407765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása