Valódi Sáfrány - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://valodisafrany.blog.hu/2019/06/28/krumplis_tekercs/full_commentlist/1#c37990294
Válasz erre: Krumplis tekercs
2020-01-03T16:46:45+01:00
2020-01-03T16:46:45+01:00
Viktor-a-konyhában
http://blog.hu/user/255708
Üdv, az utolsó (előtti?) lépésnél megfogtál, hogy lesz a táskaformából, az a fánk, amit az utolsó képen látunk?<br />
"egyik végénél összecsípjük, lezárjuk, felül megnyomjuk" - ezt a részt nem értem.
https://valodisafrany.blog.hu/2019/02/22/hogyan_szerettessuk_meg_gyermekeinkkel_a_zoldsegeket/full_commentlist/1#c36796597
Válasz erre: Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a zöldségeket
2019-02-23T22:38:56+01:00
2019-02-23T22:38:56+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nem ilyen egyszerű ez. Pár példa a buktára. Volt kolléga feljött a feleséggel, és a két év körüli gyerekkel. Tudtam , hogy a férj nem eszik zöldséget, apró pogácsa, egy sajtkrém, és egy szolid avokádó krém (csak tejföl só, és bors). Anya, és a gyerek nyomta be az avokádót, apa rendes, később is vett nekik, onnét tudom, hogy felhívott, ha valahol akciós volt. Eltelt négy év, a srác már nem eszik zöldséget (nyilván, mert apa sem). <br />
Barátnőm lánya, nyolc év körül, a spárgával próbálkozom. Csinos rudak, spárga, köré tekerve sonka, aköré alacsonyabb sajt szelet, hogy mutasson. Jaj, de jó, csak ezt a fehér izét nem kérem, és kidobta a spárgát. De legalább felnőtt korára megszerette. <br />
Másik barátnőm jól nevelt fia. Ugye, csak azt vesszük a tányérra, amit megeszünk. Húsvéti locsolás, csoki torta, cukrozott narancsgerezdekkel díszítve. Köszöni, nem kér. Mire megszólal az apja, hogy vegyél nyugodtan, megeszem a narancsot. Egy szem gyümölcsöt nem evett meg életében, pedig már felnőtt. <br />
Na, ilyenkor mi van?
https://valodisafrany.blog.hu/2019/02/22/hogyan_szerettessuk_meg_gyermekeinkkel_a_zoldsegeket/full_commentlist/1#c36793399
Válasz erre: Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a zöldségeket
2019-02-23T16:19:20+01:00
2019-02-23T16:19:20+01:00
Az Ellenálló
http://blog.hu/user/1186785
Vannak zöldségek, amelyeknek az ízét kifejezetten utáltam gyerekként és most sem szeretem, de megeszem, ha éppen ez van. Ha valamilyen trükkel el tudja az anyuka fedni a zöldség ízét, akkor sikerrel járhat, másképp felesleges próbálkozni. Bio meg nem bio között meg olyan hűdenagy különbség nincs, de elkérik érte a 3-4x árat.
https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226/full_commentlist/1#c36254670
Válasz erre: Káposztás lepény
2018-12-05T22:35:10+01:00
2018-12-05T22:35:10+01:00
kmera
http://blog.hu/user/1103714
Ez baromi jó lett! Végül mozzarellát használtam, a fűszereket kicsit lepirítottam a mozsárban törés előtt, ill. törtem bele pár szem fekete borsot is, szuper lett!
https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226/full_commentlist/1#c36239480
Válasz erre: Káposztás lepény
2018-12-02T22:17:57+01:00
2018-12-02T22:17:57+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226?full_commentlist=1#c36206930" class="reply_nick_1103714" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36206930 );">@kmera</a>: Az eszteregnyei Míves Tejmanufaktúra termékeit használom a káposztás lepényhez. A sajtválasztásnál fontos szempont, hogy ha kihűlve fogyasztjuk a káposztás lepényt ne váljon egy rágós, kemény élménnyé. Ezért érdemes egy jobb minőségű, friss sajtot, esetleg egy rövid érlelésű félkeményet választani. A füstölt sajtok szerintem nagyon dominánssá válnak, a káposztával szemben.
https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226/full_commentlist/1#c36206930
Válasz erre: Káposztás lepény
2018-11-27T18:31:40+01:00
2018-11-27T18:31:40+01:00
kmera
http://blog.hu/user/1103714
Jól hangzik a recept! Ajánlanál esetleg konkrétabban sajtot a recepthez?
https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226/full_commentlist/1#c36208528
Válasz erre: Káposztás lepény
2018-11-27T16:23:27+01:00
2018-11-27T16:23:27+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226?full_commentlist=1#c36207032" class="reply_nick_412526" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36207032 );">@bdk</a>: Fejes káposztából készül. Már sütöttem lila káposztából aszalt szilvával - ez is egy nagyon "finom" alternatíva. A tésztához valóban kell egy tojás, köszönöm, már kijavítottam a receptben. Van amikor én is kihagyom a tojást. Amikor vegánoknak sütök, vagy bármilyen más okból, például nincs itthon tojás - ekkor elhagyható. A töltelékhez ez esetben egy evőkanálnyi őrölt lenmagot keverhetünk. Sikeres sütést!
https://valodisafrany.blog.hu/2018/11/26/kaposztas_lepeny_226/full_commentlist/1#c36207032
Válasz erre: Káposztás lepény
2018-11-27T16:05:26+01:00
2018-11-27T16:05:26+01:00
bdk
http://blog.hu/user/412526
Milyen káposztából készül? Kel- vagy fejes? A tésztához nem írta, h tojás is kell hozzá, csak a töltelékhez(káposztához). A receptből az olvasható ki, h a tésztához is kell tojás. Ahhoz mennyit kell hozzáadni? Érdekes recept. Kipróbálnám, de így nehéz lesz! :(
https://valodisafrany.blog.hu/2012/05/24/orosz_scsi_leves/full_commentlist/1#c36203490
Válasz erre: Orosz scsi leves
2018-11-26T20:34:22+01:00
2018-11-26T20:34:22+01:00
Falvay Dóra
http://blog.hu/user/997916
<a href="https://valodisafrany.blog.hu/2012/05/24/orosz_scsi_leves?full_commentlist=1#c34373653" class="reply_nick_33407" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34373653 );">@nj</a>: Vélhetően léha kis tréfa volt, mintegy célzásképpen az orosz témára.
https://valodisafrany.blog.hu/2014/03/10/villamgyors_tofu_recept/full_commentlist/1#c35227332
Válasz erre: Villámgyors tofu recept
2018-05-29T22:39:29+02:00
2018-05-29T22:39:29+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Finom lett nagyon
https://valodisafrany.blog.hu/2016/10/18/sarga_bableves/full_commentlist/1#c34045022
Válasz erre: Sárga bableves
2017-12-30T23:04:55+01:00
2017-12-30T23:04:55+01:00
langmedia
http://blog.hu/user/640660
Azaz "sárgabableves" ;)
https://valodisafrany.blog.hu/2012/05/24/orosz_scsi_leves/full_commentlist/1#c34373653
Válasz erre: Orosz scsi leves
2017-12-30T23:04:28+01:00
2017-12-30T23:04:28+01:00
nj
http://blog.hu/user/33407
Ki az az "Alekszander Dümá"???<br />
<br />
Alexandre Dumas francia íróra gondolsz? Latin betűs neveket nem szoktunk átírni fonetikusan!
https://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile/full_commentlist/1#c34103793
Válasz erre: Miszópasztában pácolt halfilé
2017-11-10T23:53:34+01:00
2017-11-10T23:53:34+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile?full_commentlist=1#c34103081" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34103081 );">@Andrass9</a>: A Japán konyha ételeiben az a csodálatos, hogy nem nagyon kell szellőztetni utánuk a konyhát, feltéve ha nem égeti el a szakács az ételt. Én is örülök hogy megpróbáltam, úgy 36 évvel ezelőtt, sok mindent meghatározott az életemben.
https://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile/full_commentlist/1#c34103081
Válasz erre: Miszópasztában pácolt halfilé
2017-11-10T23:47:25+01:00
2017-11-10T23:47:25+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile?full_commentlist=1#c34082980" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34082980 );">@meiszner.kati</a>: Nem születtem Japánba, és nem állítom, hogy értek a japán konyhához. Viszont nagyon sok japán ételt eszem, ha hozzájutok :) Ha viszont én főzöm, akkor rengeteget irodalmazok elötte, hogy el tudjam helyezni, tudjam, honnan származik, mi a különlegessége. Ezt azután meg is osztom az olvasókkal.<br />
Örülök, hogy megpróbáltad ezt a fogást! Remélem, neked nem kellett három napig szellőztetni a lakást :)
https://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile/full_commentlist/1#c34082980
Válasz erre: Miszópasztában pácolt halfilé
2017-11-06T21:59:09+01:00
2017-11-06T21:59:09+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
@Andrass9: Igazából nem is tudom mit válaszoljak, szerintem ahhoz hogy valaki igazán értsen a Japán konyhához legalább oda kell születni.
https://valodisafrany.blog.hu/2017/11/03/miszopasztaban_pacolt_halfile/full_commentlist/1#c34065630
Válasz erre: Miszópasztában pácolt halfilé
2017-11-06T18:33:00+01:00
2017-11-06T18:33:00+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
Nem használtam bio cukrot, de nem felejtettem el a recept eredeti alkotóját megemlíteni :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://blogkocsma.blog.hu/2016/01/23/a_fofogas_fekete_tokehal_nobu_modra">blogkocsma.blog.hu/2016/01/23/a_fofogas_fekete_tokehal_nobu_modra</a>
https://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere/full_commentlist/1#c32563241
Válasz erre: SÁFRÁNY
2017-03-03T22:34:39+01:00
2017-03-03T22:34:39+01:00
szerjoozsa
http://blog.hu/user/617218
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere?full_commentlist=1#c30549978" class="reply_nick_503657" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30549978 );">@BiG74 Bodri</a>: szia , én először kicsiben gondolom a termesztést, utána évekkel később, ha bevált, nagy földön, internetről már elég sok mindent össze gyüjtöttem, de vevő lennék valamilyen szakirodalomra, kissebb , nagyobb segítségekre.
https://valodisafrany.blog.hu/2013/01/14/hidegen_fustolt_lazacpisztrang_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32210327
Válasz erre: Hidegen füstölt lazacpisztráng sütőben sütve
2017-01-22T22:58:18+01:00
2017-01-22T22:58:18+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2013/01/14/hidegen_fustolt_lazacpisztrang_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32204793" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32204793 );">@Attilajukkaja</a>: <a rel="nofollow" href="http://valodisafrany.blog.hu/2014/12/23/a_lazacrol_minden_amit_tudni_erdemes">valodisafrany.blog.hu/2014/12/23/a_lazacrol_minden_amit_tudni_erdemes</a>
https://valodisafrany.blog.hu/2013/01/14/hidegen_fustolt_lazacpisztrang_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32210317
Válasz erre: Hidegen füstölt lazacpisztráng sütőben sütve
2017-01-22T22:56:26+01:00
2017-01-22T22:56:26+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2013/01/14/hidegen_fustolt_lazacpisztrang_sutoben_sutve?full_commentlist=1#c32204793" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32204793 );">@Attilajukkaja</a>: a cím helyesen pácolt lazacpisztráng lenne.és a A házi halpácolásról és a gravlax készítési módjáról már itt írtam korábban.
https://valodisafrany.blog.hu/2013/01/14/hidegen_fustolt_lazacpisztrang_sutoben_sutve/full_commentlist/1#c32204793
Válasz erre: Hidegen füstölt lazacpisztráng sütőben sütve
2017-01-22T19:52:42+01:00
2017-01-22T19:52:42+01:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Én úgy tudtam, hogy a gravlax nem a füstölt, hanem a sóban-cukorban pácolt lazac. Rosszul tudtam?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/12/16/gesztenyes_zellerkremleves_vajban_sult_birs_szeletekkel/full_commentlist/1#c31992673
Válasz erre: Gesztenyés zellerkrémleves vajban sült birs szeletekkel
2016-12-19T23:52:45+01:00
2016-12-19T23:52:45+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
@Étteremkritikus: Megenni megették, inkább nagyon egyoldalú volt az elkészítése, de ugyanezt elmondhatjuk a cékláról, amit nem csak ecetesen képzelnek el, és a sütőtökről, melyet legritkábban készítenek sütve a nagyvilágban. Lassacskán de előkerülnek a régi elfeledett receptek, és beszivárognak más népek ételei, új fantasztikus fűszerekkel, és elemekkel gazdagítva a miénket!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/12/16/gesztenyes_zellerkremleves_vajban_sult_birs_szeletekkel/full_commentlist/1#c31978555
Válasz erre: Gesztenyés zellerkrémleves vajban sült birs szeletekkel
2016-12-17T20:15:10+01:00
2016-12-17T20:15:10+01:00
Étteremkritikus
http://blog.hu/user/225261
Mostanában egyre többen fedezik a birsalmát, a héten szinte mindegyik étterem aktuális menüjében is láttam, pedig pár éve még elég kevesen ették meg :)
https://valodisafrany.blog.hu/2016/12/09/alma_zseles_szaloncukor/full_commentlist/1#c31934119
Válasz erre: ALMA ZSELÉs szaloncukor
2016-12-10T23:05:18+01:00
2016-12-10T23:05:18+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
Köszönöm a megjegyzést! Valóban hiányos volt, mivel kitöröltem véletlenül a mondat második felét, már javítottam, és az almát pirítjuk a vajban 5 percig...
https://valodisafrany.blog.hu/2016/12/09/alma_zseles_szaloncukor/full_commentlist/1#c31931831
Válasz erre: ALMA ZSELÉs szaloncukor
2016-12-10T23:00:24+01:00
2016-12-10T23:00:24+01:00
reunalla
http://blog.hu/user/215271
"Egy nagyobb lábasan felolvasztjuk a vajat és 5 percig sütjük e mindeközben. Ennek időtartama a felhasznált alma fajtájától függ. Utána hozzáadjuk a cukrot, és most már szinte egyfolytában keverjük, hogy minél több nedvesség eltávozzon a masszából. Amikor már nehéz keverni olyan sűrű lett, hozzáadhatjuk a választott ízesítőket. "<br />
<br />
Mikor megy bele az alma?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/12/09/alma_zseles_szaloncukor/full_commentlist/1#c31930013
Válasz erre: ALMA ZSELÉs szaloncukor
2016-12-10T18:24:43+01:00
2016-12-10T18:24:43+01:00
Anna King
http://blog.hu/user/1098618
ezt google forditoval csinaltátok?? rettenetes
https://valodisafrany.blog.hu/2011/09/15/a_burgonya_gyogyito_ereje/full_commentlist/1#c31794990
Válasz erre: A burgonya gyógyító ereje
2016-11-23T19:33:12+01:00
2016-11-23T19:33:12+01:00
sanyi1
http://blog.hu/user/835869
Üdvözlöm!<br />
<br />
Lenne néhány kérdésem:<br />
<br />
A nyers burgonyalé hogyan készítendő: héjastul vagy meg kell pucolni? Milyen arányban legyen benne folyadék? Meddig áll el?<br />
<br />
Mit jelent, hogy „A nyers burgonya pépje... semlegesíti a számítógép okozta feszültséget.”? Milyen feszültséget?<br />
<br />
A választ előre is köszönöm,<br />
Sanyi
https://valodisafrany.blog.hu/2016/11/18/sutoben_sult_fokhagymas_kaposzta_szelet/full_commentlist/1#c31773530
Válasz erre: Sütőben sült fokhagymás káposzta szelet
2016-11-21T00:06:05+01:00
2016-11-21T00:06:05+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/11/18/sutoben_sult_fokhagymas_kaposzta_szelet?full_commentlist=1#c31766776" class="reply_nick_753013" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31766776 );">@Balthazor Hellman</a>: Ilyenkor télen többnyire a fatüzeléses kályhában sütök (kivéve a torták, és bizonyos sütemények) legközelebb a villany sütőben kipróbálom, és megírom a paramétereket. Addig is általánosságban amikor jó barnára sült a káposzta széle (amit nem tálalok fel) akkor biztosan megpuhult már.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/11/18/sutoben_sult_fokhagymas_kaposzta_szelet/full_commentlist/1#c31766776
Válasz erre: Sütőben sült fokhagymás káposzta szelet
2016-11-20T23:51:55+01:00
2016-11-20T23:51:55+01:00
Balthazor Hellman
http://blog.hu/user/753013
Azért olyan tájékoztató adatok nem ártanának, hogy hány fokra előmelegített/beállított sütőben, és meddig kell sütni.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve/full_commentlist/1#c31593137
Válasz erre: Chili paprika olajban eltéve
2016-10-29T17:55:23+02:00
2016-10-29T17:55:23+02:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve?full_commentlist=1#c31587847" class="reply_nick_316048" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31587847 );">@GézaBá</a>: Mivel nem egyértelmű ahogyan leírtam ezt is javítom a cikkben. Tehát a sült paprikát öntjük le ecettel, ezt állni hagyjuk, hogy az ecet átjárja a paprikákat. Majd leöntjük az ecetet, vagy egyszerűen üvegekbe kiszedjük a paprikákat, közben rétegezzük a fokhagymával és az összevágott fűszerekkel.<br />
Az ecetet egy kis üvegbe öntöm további felhasználásra, nem feledve, hogy már enyhén csípős a chiliktől.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve/full_commentlist/1#c31593085
Válasz erre: Chili paprika olajban eltéve
2016-10-29T17:46:57+02:00
2016-10-29T17:46:57+02:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve?full_commentlist=1#c31592545" class="reply_nick_455409" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31592545 );">@gebsi42</a>: Ó köszönöm! Pedig eléggé égbekiáltó hiba, de nem vettem észre, kijavítom a szövegben is
https://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve/full_commentlist/1#c31592545
Válasz erre: Chili paprika olajban eltéve
2016-10-29T17:43:20+02:00
2016-10-29T17:43:20+02:00
gebsi42
http://blog.hu/user/455409
"Egy sújt is helyezhetünk a tetejére, " helyesen "Egy súlyt is helyezhetünk a tetejére, "
https://valodisafrany.blog.hu/2016/10/28/chili_paprika_olajban_elteve/full_commentlist/1#c31587847
Válasz erre: Chili paprika olajban eltéve
2016-10-29T17:42:24+02:00
2016-10-29T17:42:24+02:00
GézaBá
http://blog.hu/user/316048
A hozzávalókat öntöm le ecettel, vagy a hozzávalókat+a paprikát?<br />
Az ecetet később leöntöm, vagy megy az üvegekbe a töméntelen ecet is?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/08/26/kertterapia_a_zold_fitness/full_commentlist/1#c31078294
Válasz erre: Kertterápia - a zöld fitness
2016-08-27T14:00:06+02:00
2016-08-27T14:00:06+02:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/08/26/kertterapia_a_zold_fitness?full_commentlist=1#c31076716" class="reply_nick_369823" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31076716 );">@micsoda?</a>: Igen, a kertészkedés ugyan fizikai munka, de megelégedettséggel tölt el az elvégzett munka, és biztosítja a szükséges táplálékot számunkra. Olyannyira, hogy akár ha nincs pénzünk mindig lesz mit ennünk. Ezért érték a föld és a benne végzett munka.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/08/26/kertterapia_a_zold_fitness/full_commentlist/1#c31076716
Válasz erre: Kertterápia - a zöld fitness
2016-08-27T13:00:41+02:00
2016-08-27T13:00:41+02:00
micsoda?
http://blog.hu/user/369823
Végre, hogy poszt jelent meg a kertművelés hasznosságáról, és a fotók alapján nem arról szól, hogy mennyire munka. Elég sokáig tartott amíg idáig eljutottunk. <br />
Remélhetőleg a vetőmag kereskedők is megfogják becsülni a kiskert tulajdonosokat, és a minőségre törekednek.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni/full_commentlist/1#c31068762
Válasz erre: A balatoni sprotni
2016-08-25T22:36:11+02:00
2016-08-25T22:36:11+02:00
LiPaPa
http://blog.hu/user/894145
Hát nem ilyen válaszra számítottam! Ezek szerint a blog saját szórakoztatásra készült, és nem azért, hogy az infókat megossza az olvasókkal.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni/full_commentlist/1#c31068658
Válasz erre: A balatoni sprotni
2016-08-25T20:40:35+02:00
2016-08-25T20:40:35+02:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni?full_commentlist=1#c31068508" class="reply_nick_894145" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31068508 );">@LiPaPa</a>: valószínűleg egy vessző hiányzik , melyet pótolok, köszönöm. Ami magát a kiolvasztást illeti , nem véletlenül nem írtam le a módját. Minden szakácsnak vannak "titkos" hozzávalói és módszerei, melyeket nem oszt meg senkivel. Be kell vallanom még nekem is van néhány ilyen, de aztán idővel, nyugodtan átadom ezeket is. Egyébként ezt konkrétan el lehet lesni a nagyáruházak halasaitól is.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni/full_commentlist/1#c31068508
Válasz erre: A balatoni sprotni
2016-08-25T20:24:33+02:00
2016-08-25T20:24:33+02:00
LiPaPa
http://blog.hu/user/894145
Hogy történik "egy tengerparti étteremben tanultam kiolvasztottam" ?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/08/22/szines_paradicsom_salatak/full_commentlist/1#c31046112
Válasz erre: Színes paradicsom saláták
2016-08-22T22:49:03+02:00
2016-08-22T22:49:03+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Szvsz, ha egy paradicsomnak nem jon le magatol a heja, akkor kar ezzel bajlodni egy friss salatanal. Koktelparadicsomrol nem is beszelve!<br />
Az alaprecepted nagyon jo. En avokado helyett olivabogyot is tudnek ajanlani egy mas izhatashoz. :o)
https://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere/full_commentlist/1#c30549978
Válasz erre: SÁFRÁNY
2016-06-12T15:10:24+02:00
2016-06-12T15:10:24+02:00
BiG74 Bodri
http://blog.hu/user/503657
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere?full_commentlist=1#c30516256" class="reply_nick_792693" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30516256 );">@felfanny</a>: <br />
A neten rengeteg hasznos információt találsz.<br />
Kicsiben vagy nagyban gondolod a termesztést?
https://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere/full_commentlist/1#c30516256
Válasz erre: SÁFRÁNY
2016-06-09T20:43:35+02:00
2016-06-09T20:43:35+02:00
felfanny
http://blog.hu/user/792693
Szép jó napot! Sziasztok! <br />
Sáfrány termesztésével kapcsolatban szeretnék minnél több információt összegyűjteni. TuTudna valaki ehhez szakirodalmat ajánlani? <br />
Nagyon köszönöm! Fanni
https://valodisafrany.blog.hu/2013/04/03/a_hajdina_dieta/full_commentlist/1#c30375638
Válasz erre: A hajdina diéta
2016-05-26T22:23:19+02:00
2016-05-26T22:23:19+02:00
Györgyné Gulyás
http://blog.hu/user/1133656
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2013/04/03/a_hajdina_dieta?full_commentlist=1#c19926654" class="reply_nick_193287" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19926654 );">@default-design</a>: <br />
Szeretném megismerni a hajdinából készített ételeket, a hajdina hatását
https://valodisafrany.blog.hu/2010/05/01/valodi_safrany_a_fuszerek_kiralya_a_kiralyok_fuszere/full_commentlist/1#c30355802
Válasz erre: SÁFRÁNY
2016-05-25T19:17:52+02:00
2016-05-25T19:17:52+02:00
BiG74 Bodri
http://blog.hu/user/503657
Él még ez a blog?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/05/20/csiperke_gomba_furjtojas_szemekkel/full_commentlist/1#c30340324
Válasz erre: Csiperke gomba fürjtojás szemekkel
2016-05-21T23:34:46+02:00
2016-05-21T23:34:46+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nagyon szep az az asztal az utolso fenykepen!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/05/20/csiperke_gomba_furjtojas_szemekkel/full_commentlist/1#c30336124
Válasz erre: Csiperke gomba fürjtojás szemekkel
2016-05-21T23:34:15+02:00
2016-05-21T23:34:15+02:00
ifj. Paprikás Csirke
http://blog.hu/user/852144
Mint egy óriás tintahal szeme
https://valodisafrany.blog.hu/2016/05/06/spenot_salata/full_commentlist/1#c30247756
Válasz erre: Spenót saláta
2016-05-08T21:28:43+02:00
2016-05-08T21:28:43+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/05/06/spenot_salata?full_commentlist=1#c30246722" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30246722 );">@meiszner.kati</a>: <br />
Kedves Kati!<br />
Gyakorlatilag ugyanazokat mondjuk. Ugyanakkor ezt szinte minden zoldsegrol el lehet mondani. :o)<br />
A recept amugy nagyon szimpatikus. Koszonjuk.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/05/06/spenot_salata/full_commentlist/1#c30246722
Válasz erre: Spenót saláta
2016-05-08T00:05:56+02:00
2016-05-08T00:05:56+02:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
Pontosan " Popei"-től származik a gondolat, de mögötte sokkal több van , hogy megkedveljék a zöldségféléket, minél többet és minél változatosabban elkészítve fogyasszák.<br />
Az oxálsav tartalomról elég egyértelműen írtam a cikk elején.<br />
A nehézfémeket, ha vannak a talajban, levegőben minden zöldségféle magába gyűjti, kezdve a gyógynövényekkel, az erdei gombákkal, salátákkal, káposztákkal, sárgarépával, és más gyökérfélékkel.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/05/06/spenot_salata/full_commentlist/1#c30243484
Válasz erre: Spenót saláta
2016-05-07T21:29:46+02:00
2016-05-07T21:29:46+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
A spenot egy finom zoldseg, de ugye csak a Popei rajzfilmekbol vetted, hogy "spenótot enni és egészségesnek lenni közismerten összefüggő fogalmak"? <br />
Mert a spenot semmivel sem egeszsegesebb, mint a legtobb zoldseg, viszont sok nehez femet kepes magaba gyujteni, ami kifejezetten karos lehet. Ez persze mas zoldsegekre is igaz, de a spenotban raadasul magas az oxalat tartalom, ami az arra hajlamosokban hozzasegit a veseko kepzodesehez. Szoval csak ovatosan a spenottal!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29760744
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-14T18:42:13+01:00
2016-03-14T18:42:13+01:00
Atykon Troll
http://blog.hu/user/1004530
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29755972" class="reply_nick_832954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29755972 );">@Black Hole</a>: tej nem is kell bele?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29769810
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-14T18:41:34+01:00
2016-03-14T18:41:34+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29755972" class="reply_nick_832954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29755972 );">@Black Hole</a>: tojás nélkül is jó lesz, biztosan. De persze köszönöm!!!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29769862
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-14T18:41:26+01:00
2016-03-14T18:41:26+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta?full_commentlist=1#c29755756" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29755756 );">@meiszner.kati</a>: Elkészült, pompás lett, főleg frissen.<br />
Tanulság: nagyon le kell turmixolni, szinte krémesre. Ill kell hozzá egy lapos falu edény, vagy profibb egy sütőlap.<br />
<br />
A vastagságát kicsit elbénáztam, de még így is mennyei.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29771614
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-14T18:38:36+01:00
2016-03-14T18:38:36+01:00
Korvett5
http://blog.hu/user/784105
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29770578" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29770578 );">@meiszner.kati</a>: Köszönöm szépen !
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29772190
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-14T18:38:27+01:00
2016-03-14T18:38:27+01:00
Korvett5
http://blog.hu/user/784105
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29770578" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29770578 );">@meiszner.kati</a>: Köszönöm szépen. <br />
Már is érzem az illatát, gyerekkoromban sokat köpültem vajat, és Édesanyám így tartósította, mert a "kézi köpüléssel " készült vajból nehéz volt az írót kimosni, a vizet eltávolítani és hamar megavasodott. Nem volt csak valódi jégszekrényünk. Nincs új a nap alatt, nem az indiai konyha találmánya, magyar neve kisütött vaj.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29774728
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-14T18:38:13+01:00
2016-03-14T18:38:13+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29770590" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29770590 );">@meiszner.kati</a>: Én bírtam a strandokon a palacsintát, pedig az se tejet se tojást nem látott:) (szerintem a szódát még belenyomták az alapanyag költségbe :) )
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29770590
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-13T19:52:37+01:00
2016-03-13T19:52:37+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29769800" class="reply_nick_830946" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29769800 );">@Robiekin</a>: gondolom ez a lesújtó vélemény a strandokon árult palacsintára vonatkozik.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29769800
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-13T19:44:09+01:00
2016-03-13T19:44:09+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29758584" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29758584 );">@meiszner.kati</a>: Láttam Balatonon éttermek előtt táblán: balatoni heck, persze :) volt mögötte, nagyot nevettem. Balatoni palacsinta nekem azt jelenti kispórolni mindent oszt mégis jó:)<br />
Kis befektetés nagy haszon:)
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29759546
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T18:36:37+01:00
2016-03-12T18:36:37+01:00
Korvett5
http://blog.hu/user/784105
Valaki mondja meg, mi az a ghit ? Sok internetes receptet böngészek, sokat ki is próbálok, de ezzel még nem találkoztam. Nagyon elmaradott vagyok ? Flambírozott gyümölcsökkel szoktam palacsintát tölteni, a karamellizáltat is kipróbálom.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29758616
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T15:24:00+01:00
2016-03-12T15:24:00+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29758140" class="reply_nick_847402" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29758140 );">@A megvalósult amerikai ólom..</a>: Mindenféle lisztből lehet palacsintát sütni, a sima búzalisztből, rizs és hajdina vagy akár árpalisztből. A kiválasztott lisztfajta fogja meghatározni az adott palacsinta jellegét. A többi hozzávaló értelemszerűen ugyanaz (tojás, vagy nélküle, víz (szódavíz) , vagy tej, kis só. Valamilyen zsiradék a sütéshez, - mindig vajat, vagy ghít szoktam használni,
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29758584
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T15:17:26+01:00
2016-03-12T15:17:26+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754272" class="reply_nick_830946" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754272 );">@Robiekin</a>: ilyen volt a nagymamám receptje is, nagyon szerettem. Nekem sokféle receptem van, melyekből az alkalomtól függően választok. <br />
"Balatoni" palacsintával sajnos nem szolgálhatok, egy halas változatot tudnék elképzelni ha lehetne balatoni halat venni .... és akkor azt joggal nevezhetnénk balatoninak.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29756666
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:59:04+01:00
2016-03-12T13:59:04+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754272" class="reply_nick_830946" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754272 );">@Robiekin</a>: <br />
<br />
Ízlések, egészség és pofonok, én (oliva)olajat szinte kizárólag salátákhoz, részben, mert a zsír alájátszik az ételnek, míg az olaj ráhasal és betakarja, részben mert pl a húsokkal, vagy krumplival időben, égéstűrésben, és ízben inkompatibilis, részben mert szvsz büdös, és a bélbolyhok sem kedvelik.<br />
<br />
Szóval magam részéről kacsazsír, libazsír, vaj, vaddisznózsír, mangalicazsír, de ki, mi szeret, én a csirkemellet se eszem meg, ha pár órát nem ázott tejben felhasználás előtt. :)
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29756678
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:58:34+01:00
2016-03-12T13:58:34+01:00
KDNP a selejtek gyűjtőhelye
http://blog.hu/user/1085360
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754206" class="reply_nick_718772" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754206 );">@Helyszíni zsemle</a>: <br />
<br />
Automata palacsintasütőt kb. akkor láttam először, amikor a Nagy Csúti Nemzetmentő az első órákat vette a kommunista akadémián. A rendszer azóta sem változott, csak a Párttitkárok cserélgették egymást, és a palacsintasütő gépek is ugyanolyanok mint rég.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29755350
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:57:58+01:00
2016-03-12T13:57:58+01:00
Vili Doli
http://blog.hu/user/900327
Én azt szeretem, ha vastag és kemény.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29758140
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:57:24+01:00
2016-03-12T13:57:24+01:00
A megvalósult amerikai ólom..
http://blog.hu/user/847402
Durum helyett sima liszt is lehet?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29754572
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:51:42+01:00
2016-03-12T13:51:42+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29753940" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29753940 );">@inebhedj - szerintem</a>: Teljesen tisztességes palacsintatészta:)<br />
Én is öreg palasintasütőt használok, de már "csináltam" is újból régit a gyerekeimnek. A beavatás nagy füsttel jár, de megéri. Szigorúan disznózsírral avatom be. Öntöttvas palasintasütő nekem nagyon nehéz, azzal nem tudom dobálni a palacsintát.<br />
Javaslom próbáld meg egyszer ghí-vel sütni kacsazsír helyett. Én már teljesen átálltam rá.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29756240
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T13:50:52+01:00
2016-03-12T13:50:52+01:00
gigabursch
http://blog.hu/user/169612
Másképp csinálja édesanyám, mint a nejem.<br />
Mind a kettő finom.<br />
<br />
Nejem jó 10 éve egy Tefal palacsintasütőt használ (izmosabb helyzetben kettőt :-) ), Anyu kb bármit a fadeszka kivételével.<br />
<br />
Ennyi.<br />
<br />
Még valami: A liszt.<br />
Nekem már csinált graham liszttel, durum liszttel, stb, stb.<br />
Mindegyik jó volt.<br />
<br />
Ha csak lehet, rendes tehéntejjel csinálja, egyszer csinálta kecsketejjel is.<br />
Az is jó volt.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29755972
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-12T09:52:40+01:00
2016-03-12T09:52:40+01:00
Black Hole
http://blog.hu/user/832954
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754272" class="reply_nick_830946" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754272 );">@Robiekin</a>: próbáld ki ezt:<br />
12 deka liszt<br />
Csipet só<br />
1 kiskanál cukor<br />
1 tojás<br />
3 evőkanál olaj<br />
3 deci szóda<br />
Kenéshez olaj.<br />
Nagy palacsinta zabáló vagyok, és azért ennyi az adag, hogy ne tudjam magam halálra enni. Ebből kb 14 db lesz, persze ez függ a sütő méretétől. Ez nem ragad le sütés közben, és jó vékony lesz, meg kellemesen lágy állagú, guszta színű. Hetente kb kétszer sütök, szóval bejáratott recept.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29755756
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-11T23:04:52+01:00
2016-03-11T23:04:52+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta?full_commentlist=1#c29754302" class="reply_nick_830946" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754302 );">@Robiekin</a>: Maszala dosza a megvalósult álom. Tetszik
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29755344
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T23:02:05+01:00
2016-03-11T23:02:05+01:00
vazzup
http://blog.hu/user/84834
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754206" class="reply_nick_718772" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754206 );">@Helyszíni zsemle</a>: <a rel="nofollow" href="http://9gag.com/gag/aOVDrjv">9gag.com/gag/aOVDrjv</a>
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29754272
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T21:57:47+01:00
2016-03-11T21:57:47+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29753940" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29753940 );">@inebhedj - szerintem</a>: Engem egy "balatoni" alaprecept érdekelne.<br />
Talán 500 g liszt, 12,5 dl szóda, só, pici olaj?<br />
Pihentetés, 100 éves sütő ok, kacsazsír nem:(
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29754984
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T21:57:17+01:00
2016-03-11T21:57:17+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754368" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754368 );">@meiszner.kati</a>: <br />
<br />
+1<br />
<br />
Azt szoktam mondani, hogy többet ér, mint a tömege aranyban. :)
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29755138
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T21:56:23+01:00
2016-03-11T21:56:23+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29754206" class="reply_nick_718772" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29754206 );">@Helyszíni zsemle</a>: Ezt még tényleg nem találták ki. A palacsintasütés egy vidám foglalatosság, különösen ha körbeülnek és sorban várják a következő megsült palacsintát. Így észre se vesszük milyen sokat kisütöttünk belőle. Ez benne a nagyszerű!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29754206
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T21:43:50+01:00
2016-03-11T21:43:50+01:00
Helyszíni zsemle
http://blog.hu/user/718772
Azt hittem, hogy a palacsinta sutesere lesz valami otlet, amivel konnyen gyorsan lehet sutni azokat. <br />
Pofatlansag, hogy meg senki nem szerkesztett, egy olcso automata palacsintasuto gepet.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29754302
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-11T21:39:59+01:00
2016-03-11T21:39:59+01:00
Robiekin
http://blog.hu/user/830946
Hálás köszönet utoljára Indiában ettem vagy 10 éve, mindig csak ábrándoztam róla, de most megcsinálom!!!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29754368
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T20:27:17+01:00
2016-03-11T20:27:17+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta?full_commentlist=1#c29753940" class="reply_nick_436916" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29753940 );">@inebhedj - szerintem</a>: A bejáratott palacsintasütőkben készíthetők a legjobb palacsinták. Magukban hordozzák több generáció emlékét ez az egyik titok - gondolom. Az ilyen tárgyakat lehet igazán szeretni.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/11/karamellizalt_bananos_palacsinta/full_commentlist/1#c29753940
Válasz erre: Karamellizált banános palacsinta
2016-03-11T19:46:34+01:00
2016-03-11T19:46:34+01:00
inebhedj - szerintem
http://blog.hu/user/436916
Én kb 50 db-ra 600 gr fehér lisztet, 2 tojást, 9 dl tejet, 6 dl szódát, csipetnyi sót, 2 óra pihentetést, ~100 éves palacsintasütőt, kikenéséhez kacsazsírt használok.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29741760
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-09T23:27:27+01:00
2016-03-09T23:27:27+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta?full_commentlist=1#c29735796" class="reply_nick_468742" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29735796 );">@lobster thermidor</a>: nagyon sok féle dosza recepttel találkozhatunk Indiában, egy a közös bennük mindegyik nagyon finom, a gabonából és hüvelyesekből készült tészta és a zöldséges fűszeres töltelék, pedig így együtt teljes értékű táplálék.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29741742
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-09T23:20:47+01:00
2016-03-09T23:20:47+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta?full_commentlist=1#c29736440" class="reply_nick_552034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29736440 );">@Sledger</a>: a dosza rizs és valamilyen hüvelyes többnyire hántolt mungó bab, és vagy csicseri borsó keverékéből készült palacsinta. Hogy ezen belül melyik rendes és melyik rendetlen a több száz recept közül ? Nekem elegendő, hogy az indiai vendégeimet elégedettséggel és örömmel töltötte el, amikor ilyen doszát kaptak reggelire.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29735796
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-09T11:24:32+01:00
2016-03-09T11:24:32+01:00
lobster thermidor
http://blog.hu/user/468742
Csak a teljesség kedvéért mondom, hogy az egészen vékony, ropogós dosza neve a "paper dosa", valamint a töltelék nélküli, de legalább három féle szósszal / csatnival árult dosza a "plain dosa".
https://valodisafrany.blog.hu/2016/03/08/maszala_dosza_az_indiai_palacsinta/full_commentlist/1#c29736440
Válasz erre: Maszala dosza az indiai palacsinta
2016-03-09T09:21:00+01:00
2016-03-09T09:21:00+01:00
Sledger
http://blog.hu/user/552034
Valahogy így néz ki egy rendes dósza: <a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=nR0HNKMCnmI">www.youtube.com/watch?v=nR0HNKMCnmI</a>
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/31/fuszeres_koreai_burgonya_salata_kamdicsa/full_commentlist/1#c29465904
Válasz erre: Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
2016-02-01T23:03:51+01:00
2016-02-01T23:03:51+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2016/01/31/fuszeres_koreai_burgonya_salata_kamdicsa?full_commentlist=1#c29447906" class="reply_nick_825799" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29447906 );">@martineden</a>: hát igen, a só lemaradt a hozzávalók listájáról. Ha már így előtérbe került a sózás kérdése ebben a receptben szójaszószt is használhatunk helyette.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/31/fuszeres_koreai_burgonya_salata_kamdicsa/full_commentlist/1#c29464474
Válasz erre: Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
2016-02-01T20:19:37+01:00
2016-02-01T20:19:37+01:00
Andráska8
http://blog.hu/user/607717
" Minden keményítőtartalmú élelmiszert (rizs, kenyér, tészta, sült tésztafélék, sütemények), a szervezet egy speciális glükózzá alakít, amely felgyorsítja az öregedési folyamatokat. "<br />
<br />
akkor ehhez jönnek még a hüvelyesek is, hiszem azok is keményítőtartalmú ételek.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/31/fuszeres_koreai_burgonya_salata_kamdicsa/full_commentlist/1#c29464456
Válasz erre: Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
2016-02-01T20:17:30+01:00
2016-02-01T20:17:30+01:00
Andráska8
http://blog.hu/user/607717
az utóbbi cikkben (bőr öregedése) volt, hogy nem szabad keményítő tartalmú ételeket enni.
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/31/fuszeres_koreai_burgonya_salata_kamdicsa/full_commentlist/1#c29447906
Válasz erre: Fűszeres koreai burgonya saláta - kamdicsa
2016-02-01T17:14:17+01:00
2016-02-01T17:14:17+01:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
So nincs benne?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni/full_commentlist/1#c29384602
Válasz erre: A balatoni sprotni
2016-01-31T17:24:07+01:00
2016-01-31T17:24:07+01:00
meggyes alfonz
http://blog.hu/user/508262
Lehet kapni Balatonból kifogott halat sütve csak jó helyen kell keresni. Mit gondolsz, miből fizetik ki a kisnyugdíjas balatoni horgászok a horgászbérletet?
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/29/a_balatoni_sprotni/full_commentlist/1#c29382532
Válasz erre: A balatoni sprotni
2016-01-31T17:23:29+01:00
2016-01-31T17:23:29+01:00
BéLóg
http://blog.hu/user/68114
Gyerekkoromban nagy tömegben fogtuk, pucoltuk meg, forgattuk paprikás lisztbe, majd kisütve ettük meg a sneci nevű balatoni halat.<br />
Két dologra emlkészem. Valahogy mindig csak déli 12-ig lehetett őket fogni, delelő után eltűntek... (?)<br />
A másik hogy nagyon finomak voltak.<br />
Ja és bizony a három-négy fiú gyerekpecával (bokorról vágott botra applikált filléres zsebhorgász-szerelékkel) HOROGGAL fogta ki őket nagy versenyzés közepette (ki fog többet), nem ám valami merülőhálóval vagy valami más tömegpusztító fegyverrel!
https://valodisafrany.blog.hu/2016/01/15/5_finom_recept_megfazaskor/full_commentlist/1#c29118854
Válasz erre: 5 finom recept megfázáskor
2016-01-16T20:20:13+01:00
2016-01-16T20:20:13+01:00
Köldök_szösz
http://blog.hu/user/1006490
Eh a megfázás nekem mindig úgy volt hogy ha valami lelki probléma miatt szarul aludtam vagy ilyesmi akkor az immunrendszerem beengedett valami szart aztán amíg kicsit jobb passzba nem kerültem nem gyógyultam.<br />
Ezen a népi csodaszerek de még a Neocitran és társai sem tudtak nagyon ilyenkor túl sokat segíteni.
https://valodisafrany.blog.hu/2011/11/12/szecsuani_bors_zanthoxylum_piperitum/full_commentlist/1#c29019566
Válasz erre: Szecsuáni bors - Zanthoxylum piperitum
2016-01-08T22:27:18+01:00
2016-01-08T22:27:18+01:00
jpmoliere
http://blog.hu/user/946563
Sherlock Holmes ajánlásával. :)
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28569722
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-12T09:48:30+01:00
2015-11-12T09:48:30+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg?full_commentlist=1#c28562280" class="reply_nick_35780" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28562280 );">@bikmakk</a>: köszönöm, valóban félreértettem!
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28562280
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-12T09:45:40+01:00
2015-11-12T09:45:40+01:00
bikmakk
http://blog.hu/user/35780
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg?full_commentlist=1#c28560686" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28560686 );">@meiszner.kati</a>: Jesszus. Akkor fussunk neki még egyszer. Kár, hogy nem személyesen beszélgetünk, mert úgy látszik, minden kommentet támadásnak veszel. Pedig tök normális hangnemben írogattam. Ha egy kicsit más attitűddel olvasgatnád a kommenteket, akkor talán kiéreznéd például az én hozzászólásomból, hogy éppen azt mondom, amit te is.<br />
<br />
Megpróbálom, utoljára. A szituáció a következő:<br />
<br />
1. A posztodban leírod, hogy az olasz, a francia és a bécsi közül a bécsi a leggyengébb.<br />
2. Én linkelem a saját posztomat (több mint egy héttel ezelőtt), melyben egyebek mellett én is leírom, hogy a bécsi a leggyengébb. De ez kevésbé releváns, mindenesetre tény.<br />
3. November 7-én a "lüke" nicknéven kommentelő versenyző ideírja, hogy szerinte a "francia és a bécsi pörkölés a legerősebb" és ezt alátámasztandó, linkel egy német nyelvű honlapot.<br />
4. Erre írom (még 8-án vagy 9-én, de nem engedted át a kommentet, csak ma), hogy nézze már át, amit linkelt, mert a linkje szerint sem a bécsi a legerősebb, hanem a francia. A bécsivel egy szinten a "világos francia" van (a linkje szerint), de az olasz mindkettőnél erősebb, ahogy a normál francia is. De más hasonló oldalakon is az olasz meg a francia erősebb, mint a bécsi (ennek alátámasztására linkelek egy képet). Persze én is voltam kávés szakoktatáson, de a jegyzetfüzetemet mégse linkelhetem, mert nincs fönt a neten.<br />
5. Nekem ugrasz, pedig éppen téged védtelek a másik kommentelővel szemben, mivel szerintem ebben a kérdésben neked van igazad.<br />
<br />
A szaktudásodat és a tapasztalatodat szerintem nem vontam kétségbe, de ha úgy érzed, akkor mutass rá kérlek, hogy melyik állításommal tettem ilyet. A blog.hu felületére pedig nem kötelező valódi névvel regisztrálni. Becsülöm azt, aki valódi nevet használ, de szerintem vagyunk egy páran olyanok, akik különböző okok miatt ezt nem szeretnék meglépni. Ettől még nem ér kevesebbet a véleményük. Főleg, ha kulturáltan fogalmazzák meg. Most egy kicsit elment a kedvem a blogod olvasgatásától, pedig témájában az egyik legjobb. :(
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28560686
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-10T20:04:27+01:00
2015-11-10T20:04:27+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
@bikmakk: Szerintem a bécsi a leggyengébb, de olvasd el még egyszer. Nekem nem kell linkelgetnem, a tanulás, és a tapasztalat egy bizonyos kor után elegendő. Legalábbis úgy gondolom nem kell bizonygatni itt a blogon egy álnévnek a szaktudásomat. Akik ismernek, voltak nálam, meghívnak előadni, vagy tanácsadónak eddig nem vonták kétségbe.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28546458
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-10T19:37:25+01:00
2015-11-10T19:37:25+01:00
bikmakk
http://blog.hu/user/35780
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg?full_commentlist=1#c28522358" class="reply_nick_281341" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28522358 );">@lüke</a>: Nem igazán értelek. Linkelsz egy német nyelvű honlapot (holott temérdek magyar nyelvűt is linkelhetnél, miért pont német...), amin feketén-fehéren le van írva, hogy a bécsi pörkölés a VILÁGOS francia pörkölésnek felel meg. A francia pörkölés ennél eggyel erősebb, az olasz (Espresso) pörkölés pedig a legerősebb. Egyébként ha már linkelgetünk, akkor tessék: <a rel="nofollow" href="http://www.rohebohnen.de/WebRoot/Store8/Shops/64353537/MediaGallery/coffee_roasting_grades.jpg">www.rohebohnen.de/WebRoot/Store8/Shops/64353537/MediaGallery/coffee_roasting_grades.jpg</a>
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28557282
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-10T19:37:14+01:00
2015-11-10T19:37:14+01:00
bikmakk
http://blog.hu/user/35780
Ezt viszont nem igazán értem, hogy az előttem szóló kommentje miért lehetett publikus annak ellenére, hogy linket tartalmaz, az enyém pedig miért nem. Egyébként főként arra akartam rámutatni, hogy az általa linkelt oldal szerint sem a bécsi a legerősebb pörkölés. Az interneten végignézve sehol, egy oldalon sem szerepel olyan infó, hogy a bécsi lenne a legerősebb.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/10/28/a_kave_es_az_egeszseg/full_commentlist/1#c28556542
Válasz erre: A kávé és az egészség
2015-11-10T10:47:13+01:00
2015-11-10T10:47:13+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
@bikmakk: a következő hozzászólásod nem publikus a link miatt.<br />
Arról, hogy milyen pörkölésű kávék vannak elég régen - amikor a vendéglátást tanultam - a mixer avagy bárista tantárgy anyaga tartalmazta. Azóta sokat változott a világ van internet mindenféle nyelvű honlapokkal és persze újabb nézetek és pörkölések.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28556260
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-10T10:13:27+01:00
2015-11-10T10:13:27+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer?full_commentlist=1#c28526712" class="reply_nick_2655" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28526712 );">@Mostly Harmless</a>: Köszönöm, ugyan szerintem nem csak a szakemberek alkalmazzák, ez már régóta egy közismert kifejezés. Mint ahogyan a mulcs, és komposzt kifejezések is ugyan régebben bekerültek a köztudatba.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28528810
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:45:05+01:00
2015-11-08T17:45:05+01:00
meiszner.kati
http://blog.hu/user/419166
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer?full_commentlist=1#c28522324" class="reply_nick_817607" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28522324 );">@Kovacs Nocraft Jozsefne</a>: A bio banánról volt szó, no meg ha olyan helyen élünk aho lhelyben terem.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28527916
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:42:46+01:00
2015-11-08T17:42:46+01:00
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer?full_commentlist=1#c28524470" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28524470 );">@meiszner.kati</a>: Ráadásul a növény rothadása aerob folyamat. A föld is tele van levegővel. Nem hermetikusan zárt.....
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28527900
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:42:32+01:00
2015-11-08T17:42:32+01:00
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer?full_commentlist=1#c28524470" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28524470 );">@meiszner.kati</a>: Nem egészen, az a hülye angol például amikor levágja a füvet, nem gyűjti össze és nem komposztálja, sőt, a levágott faágakat is hagyja ott rohadni, ahol van. És mégis zöld az angol gyep.... <br />
A bio banánodat meg szükséges kezelni, méreggel ráadásul, mert a pókot meg kell ölni, különben ő öl meg téged. Tudod, van az a rusnya banánpók, ami ha megmar, belehalhatsz, avagy az ujjad lerohadhat. Ezt inkább kerülik az emberek, ezért méreggel szórják be a banánt, mielőtt behajóznák, hogy a te BIO boltod eladhassa szíggggorúasn kezeletlen biobanánként.....
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28527938
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:42:21+01:00
2015-11-08T17:42:21+01:00
<a href="http://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer?full_commentlist=1#c28524470" class="reply_nick_419166" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28524470 );">@meiszner.kati</a>: Folyt: ezért van, hogy amikor bevonnak egy gyümölcsöt viasszal, nem romlik oly mértékben,. Nem kap oxigént....Avagy a tojás meszezése....a viaszozás. stb. Esetleg a bélszín érlelése nedves- vagy száraz pácban, hogy ne rohadjon, hanem érjen.....elzárva a levegőtől, mert a romlás és rohadás aerob folyamat...
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28527978
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:41:23+01:00
2015-11-08T17:41:23+01:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért kéne a banánt tartósítani? Hűtik, és észterezik. CO2 gázban tárolják a szállítás alatt, hűtve, hogy ne érjen. Nem kell tartósítani.<br />
Amit kell, az a citrom, narancs, stb. Ugyanis gombás fertőzöttsége miatt ez szükséges. De ott se az érés lassítása miatt. Egyébként a vegyszer a felületén marad, ezért csak a héja lesz mérges. Tehát a citromhéj a sütiben, a narancshéj az italban.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28526712
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T17:40:50+01:00
2015-11-08T17:40:50+01:00
Mostly Harmless
http://blog.hu/user/2655
"Mindig győződjünk meg róla, hogy bio banánt vásároltunk, melyet nem kezeltek peszticidekkel és nem permeteztek." <br />
<br />
segítek: magyarul rovarirtónak mondják.
https://valodisafrany.blog.hu/2015/11/06/a_banan_hej_az_uj_szuperelelmiszer/full_commentlist/1#c28524730
Válasz erre: A banánhéj az új szuper élelmiszer
2015-11-08T11:07:58+01:00
2015-11-08T11:07:58+01:00
_B_
http://blog.hu/user/41329
El kell, hogy keserítselek, a bio élelmiszereket is kezelik vegyszerekkel, egyébként nem lehetne nagyban termeszteni. Van a vegyszereknek olyan részhalmaza, ami "bio"gazdálkodásban engedélyezett. Lehet természetes, vagy szintetikus méreg is, de nagyjából mindegy. A természet is kiváló mérgeket termel.