Spárga kétféleképpen
2010. május 08. írta: meiszner.kati

Spárga kétféleképpen



Zöldspárga vokban sütve

2 adag
1 nagyfej lilahagyma nagy kockákra vágva
30 dkg zöldspárga 3-4 cm-es darabokra vágva
2teáskanál friss gyömbér csíkokra vágva
1evőkanál mogyoró vagy szezám olaj

A felforrósított vokban, vagy serpenyőben körbefuttatjuk az olajat, beledobjuk a gyömbért, megrázogatjuk, hozzáadjuk a hagymát, és a spárgát, és 4-5 percig sütjük. Nagyon fontos állandóan keverni, egyébként a zöldségek levet eresztenek és párolt ragu lesz a végeredmény, viszont ha nem voltunk restek, finom kicsit roppanós sült zöldségeket tálalhatunk.
 





 

Rizsen párolt zöldspárga

2 adag
6 evőkanál jázmin rizs
12-14 szál zöldspárga
2 evőkanál vaj

A rizst jól megmossuk, szűrőkanálban leszárítjuk. 1 evőkanál vajat felolvasztunk, beletesszük a rizst, 1-2 percig kis tűzön kevergetve átmelegítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, és szépen ráfektetjük a spárgasípokat. 15 perc alatt megpuhul a rizs és a spárga együtt.
A végén rásimítjuk a másik kanál vajat, és önálló fogásként salátával, vagy köretként tálalhatjuk



 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr811983006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.