Itt a zsenge karalábé
2010. május 10. írta: meiszner.kati

Itt a zsenge karalábé

Már megjelent a piacokon az idei zsenge karalábé. Ennek kapcsán szezonális táplálkozásunk tavaszi palettája további lehetőséggel bővül.
Egy kicsit megmozgatva a fantáziánkat a karalábé levesen és főzeléken kívül rengeteg variáció rejlik benne.

A  zöldségevők egyik kedvence – lehet kis ebéd dobozkában magunkkal vinni, de amíg vendégeink várják az ebédet, ezt adhatjuk rágcsálnivalóként. Nem fognak telítődni tőle, mint a nehéz olajos mogyorótól, és nem nyomja el a további ízek élvezetét sem.


Azért ne feledjük, hogy a káposztafélék közé tartozik, és gázképződést okozhat. Ezt megelőzendő, megszórhatjuk őrölt köménnyel, vagy korianderrel, kis borssal, és megöntözhetjük citromlével.

 

Ha főzni szeretnénk további reptek találhatók a karalábé tavasszal a legzsengébb cikkben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr331987570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.