Zsázsa krém leves
2010. június 02. írta: meiszner.kati

Zsázsa krém leves



2 adaghoz
2 evőkanál vaj
egy csokor zsázsa összevágva (a rostosabb szárakat tépdessük le)
2-3 újhagyma, vagy salot hagyma összevágva
½ l zöldség alaplé  (tavasszal spárgából szoktam készíteni)
1 teáskanál kukoricakeményítő
1dl tejszín
fekete bors, só

1 evőkanál felolvasztott vajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zsázsát, megforgatjuk, és felöntjük a zöldség alaplével. 10 percig kis tűzön főzzük, botmixerrel pürésítjük, ha kell, átszűrjük (ez akkor, ha nem elég sima a leves).
Egy kis hideg vízben feloldjuk a keményítőt, és beleöntjük a meleg levesbe, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és felforraljuk. A tűzről levéve beletesszük a meghagyott 1 evőkanál vajat, és habverővel simára keverjük. Ettől nagyon szép selyemfényű lesz a levesünk.
A krémlevesekhez  kívánkozik valamilyen kísérő, ez most  vajban megsütött kenyérszeletek, friss krémsajttal megkenve, és zsázsalevelekkel megszórva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr542049715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.