ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
2010. június 25. írta: meiszner.kati

ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES

Amikor a zöldborsó zsenge állapotából átlép a lisztesedő érés folyamatába, igazából két étel készítéséhez kifejezetten megfelelő. Az egyik a falafel a másik a krémleves.
Ez azt jelenti, hogy amikor felszedjük a borsót még elég sok beérett hüvely van rajta, illetve ha nem eléggé zsenge borsót vettünk, ezt az egyszerűen elkészíthető krémes levest készíthetjük belőle .

Hozzávalók 2 személyre

300g érett nagy szemű zöldborsó
1 közepes hagyma összevágva
só,
½ teáskanál barna nádcukor
¼ teáskanál őrölt bors
½  teáskanál őrölt koriander
borsmenta levél (lehet szárított)

A hozzávalókat feltesszük főni, és amikor a borsó megfőtt a levest összeturmixoljuk, tálaláskor az összevágott borsmentalevelet a tetejére szórjuk. A menta kifejezett friss ízt ad a levesnek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr112110597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.