Padlizsán sütőben sütve
2010. augusztus 24. írta: meiszner.kati

Padlizsán sütőben sütve

Elkezdtek teremni a szabadföldi padlizsánok, és ezeknek azért sokkal karakteresebb ízük van.
A padlizsán nagyon tápláló és egyben nehezen emészthető étel ezért inkább ebédre ajánlom a fogyasztását.
A sütőben sült padlizsán paradicsommal és hagymával, egy arab eredetű recept, és az egyik kedvenc a nyári ételek között,különlegessége, hogy rendkívül finom lesz a padlizsán íze fűszerek hozzáadása nélkül. Egy nagyon gyorsan elkészíthető étel, amit miután betettünk a sütőbe már más feladat nincs is vele, csak tálalni kell. A legfinomabb hozzá a friss rozskenyér, vagy lepénykenyér pl. a pitta. Kisebb adagban előételként, nagyobb adagban önálló főételként adhatjuk.
A különböző padlizsánfajták közül ezt a nagy kerek olaszt szeretem ehhez az ételhez.
A budapesti BIOPIACON BudaháziTóniéknál lehet ilyet kapni, én is tőlük kaptam még tavasszal a palántákat.



A hozzávalók: padlizsán, paradicsom, vöröshagyma, só, olíva olaj.
Minden zöldséget karikára vágunk és egy tűzálló tálban rétegezve lerakjuk, megsózzuk és jól meglocsoljuk olíva olajjal.
Betesszük a forró sütőbe és amikor kezdenek barnulni, ez kb 30-40 perc múlva várható kivesszük és azonnal tálaljuk.




 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr452242701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.