Tárkonyos zöldbableves
2010. augusztus 24. írta: meiszner.kati

Tárkonyos zöldbableves

A zöldbabok különböző színe meghatározza milyen ételt készítsünk belőlük.
Ehhez a tárkonyos zöldbableveshez a zöld színűt ajánlom, vagy a lila hüvelyű zöldbabot, amely a főzés során zölddé válik.


2 adaghoz
egy evőkanál vaj vagy olíva olaj
egy közepes vöröshagyma apróra vágva
egy marék zöldbab (100-150g)megtisztítva és 2 cm-es darabokra vágva
egy szál orosz tárkony összevágva
néhány szál petrezselyemzöldje, összevágva
só, durvára őrölt fekete bors

1.    A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a hagymát, ez azt jelenti, hogy ne barnuljon meg, még egy kicsit sem, mert egészen más íze lesz a levesnek.
2.    Beletesszük a zöldbabot, az összevágott zöldek felét, a borsot, és addig főzzük amíg a bab megpuhul.
3.    Mint minden babból készült étel ezt is a végén sózzuk.

Főzhetünk bele 1 szem burgonyát fél karikára vágva, és tehetünk bele tejfölt a főzés végén. Ezektől tartalmasabb lesz a leves.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr142242755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.