Reteklevél leves
2013. június 06. írta: meiszner.kati

Reteklevél leves

A reteklevél nálunk a " levegyem a zöldjét ?"csoportba tartozik, a méltatlanul kidobott zöldségek közé, pedig  a gyökérzöldségek zöldje lényegesen több tápanyagot tartalmaz mint a gyökérrész. A  friss zöld megmutatja - mennyire friss az áru. A fonnyadt zöld azt jelzi már régen nem tartalmaz semmilyen hasznos tápanyagot,  lebomlottak a vitaminok, hiszen ez a folyamat elkezdődik abban a pillanatban ahogyan leszedtük a zöldséget. 

reteklevélleveskis01.jpg

2 adaghoz:

5-6 retek és a levele

1 szál újhagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1/2 l zöldségalaplé, vagy víz

1 teáskanál miso paszta (elhagyható)

bors

koriander zöldje vagy petrezselyem zöldje

1 teáskanál hidegen sajtolt olíva olaj, vagy néhány csepp pirított szezám olaj

reteklevélleveskis03.jpg

A felforralt zöldségalaplébe tesszük az összevágott  retket, levelét, az újhagymát, és 4-5 percig főzzük. A fokhagymát kevés durva sóval összetörjük, a zöld leveleket összevágjuk,  miso pasztával együtt a levesestányérokba szétosztjuk, és rámerjük a forró levest. Még a frissen őrölt borsot, és az olajat ne feledjük hozzáadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr945343138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása