Zöldségek palacsintatésztában
2014. október 26. írta: meiszner.kati

Zöldségek palacsintatésztában

zöldségespalacsintakis044.jpg

Palacsintatészta de méghozzá milyen! Nem gabonalisztet használok hozzá hanem csicseriborsólisztet, nincs benne tej, így fogyaszthatják a különböző allergiákban szenvedők, és diétázók ezt a színeivel vidám, ízeiben fenséges ételt. Mielőtt bezárnák az oldalt akiknél nincs otthon csicseriborsóliszt, számukra is ajánlok három variációt. 

1. Nem azonnal fogjuk elkészíteni, utánajárunk ennek a bizonyos csicseri borsó lisztnek, amely biztosan  kapható       a Vámház kőrúti Ázsia boltban, és a Szép kis Indiában. 

2. Ha már van csicseri borsónk akkor azt megőrölhetjük.

3. Nagy a valószínűsége hogy van otthon sárgaborsó és ennek a lisztjével is elkészíthetjük. A sárgaborsó liszt már     könnyebben beszerezhető, többnyire megtalálható a bio és herbária boltokban.

Mindezeken kívül lehet hogy semmilyen allergiánk sincs úgy teljes kiőrlésű gabona lisztekkel is elkészíthetjük. Ebben az esetben nem ajánlom állati fehérjékkel fogyasztani. Ajánlok egy fokhagymás öntetet, de biztos, hogy bármilyen általunk kedvelt öntettel "együttműködik" majd. 

Hozzávalók 4 adaghoz:

250 g zöldség Célszerű azonos főzési időt igénylő zöldségeket választani.(cukkini, sütőtök, kaliforniai paprika, lila hagyma)

1 tojás

100g csicseriborsó liszt, vagy sárgaborsóliszt

őrölt bors

víz

a sütéshez olíva olaj

a tálaláshoz friss kecskesajt (opcionális)

A fokhagymás öntethez:

1 evőkanál apróra vágott fokhagyma

100ml olíva olaj

100ml friss citromlé leszűrve, 3 evőkanál világos szójaszósz, 1/2 kiskanál őrölt bors, 1/2 kiskanál zöld curry paszta, vagy chili olaj

Először összeállítjuk a palacsintatésztát. amit legegyszerűbben, és biztosan csomómentesre egy keverőgéppel, vagy botmixerrel lehet elkészíteni.

A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra szeljük mandolinnal, vagy késsel. A reszelő nem megfelelő ehhez, mert szétroncsolja a sejteket és a zöldség levet fog ereszteni.

Összeállítjuk az öntetet.

Közvetlenül a sütés előtt keverjük össze a palacsintatésztát a julienre szelt zöldségekkel, és jól átkeverjük, hogy a tészta mindenhol bevonja a zöldségeket. A felmelegített palacsintasütőben egy evőkanálnyi olíva olajat teszünk majd amikor felmelegedett kis halmokat a zöldséges keverékből, melyeket rögtön ellapítunk. Amikor az egyik oldalán megsült , megfordítjuk, majd átsülve egy tálra szedjük. Így a zöldségek még kicsit roppanósak maradnak.

Készíthetünk nagyobb palacsintákat, ezek átfordításához egy nagyobb lapát és némi ügyesség szükségeltetik. Ha szétesett semmi baj, sőt gyakran szoktam wokban direkt ilyen "szétesett változatot készíteni.

zöldségespalacsintakis03.jpg

Akinek van kedve az étel elkészítését megnézheti videón ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr446835757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carlos z. 2014.10.31. 09:01:04

"Ha szétesett semmi baj, sőt gyakran szoktam wokban.."

Ha meg nem sértem Kegyedet, nekem is ez jutott eszembe a fotókról: Vuk a kisróka..

meiszner.kati 2014.10.31. 09:05:58

@carlos z.: természetesen "meg nem sértett" és mindenkinél történnek kis "balesetek"- a szétesett dolgok is finomak, csak jó minőségű alapanyagokból legyenek! A tökéletes dolgokhoz sok gyakorlás, és idő kell.
süti beállítások módosítása