Csiperke gomba fürjtojás szemekkel
2016. május 20. írta: meiszner.kati

Csiperke gomba fürjtojás szemekkel

Vajon lehet-e  egy étel kedves?! Ha igen akkor ez éppen ebe a kategóriába tartozik. Meleg előételként, vagy egy többfogásos menübe is beilleszthető. 

gombafujtojassal02.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz

8 db közepes csiperke gomba (termesztett)

4 db fürjtojás

1 kis szál póréhagyma (vagy néhány karika egy nagyból)

4 teáskanál friss sajt, ricottta, feta vagy brindza, bármelyiket választhatjuk 

2 evőkanál vaj

sö, bors

gombafujtojassal05.jpg

A gomba legyen nagyon friss, annyira, hogy amikor kitörjük a szárát, és látható a belseje, még ne legyenek kialakulva a spóralemezek, csak éppen egy szürkés-barnás csíkot lássunk. Ebben az állapotban a gomba ropogós, könnyen kivájhatjuk a belsejét. ebbe töltjük a sóval borssal, és 1 teáskanálnyi olvasztott vajjal elkevert friss sajtot. Középen hagyva helyet a fürjtojásnak.

gombafujtojassal04.jpg

A gombák felét (4db) megtöltjük a másik felét az apróra vágott póréhagymával, kevés vajon megsütjük.

gombafujtojassal03.jpg

Végül a formákba  elosztjuk a megpárolt pórés gombát, ráhelyezzük, vagy inkább beleültetjük a töltött gombafejeket, 10 15 percig sütőben sütjük.

gombafujtojassal06.jpg

A teljes menü, melynek nem mellékes része a gomba fürjtojással.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr918733314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Paprikás Csirke 2016.05.21. 23:34:15

Mint egy óriás tintahal szeme

Attilajukkaja 2016.05.21. 23:34:46

Nagyon szep az az asztal az utolso fenykepen!