Szilveszteri vendégség

Szilveszteri vendégség

Lencse és kaviár

meiszner.kati 0

A Szilveszter a gondtalan vidámság éjszakája, ilyenkor a hidegtálak, kis falatkák, sós sütemények, sokaknak a virsli, és az elmaradhatatlan lencse várja a vendégeket.  Amikor lencsét készítünk ne feledjük, hogy a vörös lencse Szilveszterkor nem a legjobb választás mivel…

Nugát krémes linzer dióval

Nugát krémes linzer dióval

Szilveszteri aprósütemény

meiszner.kati 3

Többnyire alkalmakra szoktam sütni, mert annyira finom, és félő, hogy egyébként  hétköznapivá válna, hiszen már a látványa is ünnepivé varázsolja a délutáni teázást. Ennek az apró sütinek mindig elkérik a receptjét, ez pedig egyértelmű értékelést jelent. Ehhez képest…

Narancsos batáta püré

Narancsos batáta püré

meiszner.kati 0

A batáta fajtájától függően lehet leves-édes, vagy lisztes-száraz, a színe lehet narancssárga, lila, vagy fehér, ízében hasonlíthat sütőtökre, a burgonyára, vagy a gesztenyére. Mindegyik fajtának megvannak a jellegzetes receptjei. A választott batátától függ mennyire lesz…

Narancsos avokádó saláta

Narancsos avokádó saláta

Saláták nélkül nincs Karácsony

meiszner.kati 0

Ezt a salátát minden alkalomra bedobhatjuk, és egy nehéz nap végén, vagy másnap reggel táplál és felfrissít egyben Ennek egyik titka, hogy a narancssárga szín jó hangulatot generál, ételeinkben - különösen ha  salátákról van szó - az egészséggel, életerővel kapcsolatos,…

A lazacról minden amit tudni érdemes

A lazacról minden amit tudni érdemes

Karácsonyi főétel - sült lazac, gravlax házilag pácolva

meiszner.kati 1

A friss lazacot süthetjük serpenyőben, és a sütőben egyaránt, párolhatjuk, és főzhetjük mind ideális választás a tengeri halak elkészítéséhez.  A friss halak és a fagyasztott közti helyet foglalják el a hidegen füstölt, és pácolt halak, különösen, ha nincs…

Kaviár és lazac

Kaviár és lazac

Ünnepi előételek

meiszner.kati 0

A hideg előételek az ünnepi asztal  elengedhetetlen attribútumai. Felkeltik az étvágyat, díszítik az asztalt, és ünnepi légkört varázsolnak körénk. Az előétel lehet a menüsor legváltozatosabb fogása. Sokkal inkább szól a szemnek, és nem a mennyiségre hanem  az ízek…

A bejgli sütés fortélyai

A bejgli sütés fortélyai

Karácsonyi bejgli sütés

meiszner.kati 8

 A bejgli története Hagyományosan mákos kalács volt a magyar karácsonyi sütemény. A bejgli a 19. század második felében kezdi térhódítását a többi német Karácsonyi szokással egyetemben. Valahogyan kapcsolatba hozható a pozsonyi kiflivel, lévén tésztája és tölteléke…

Kecskesajtos lasagne

Kecskesajtos lasagne

Kecsketej, kecskesajt, lasagne

meiszner.kati 0

Az ünnepi készülődésben legjobb választás a gyorsan összeállítható, könnyű ételek. Nem terhelik meg az emésztőrendszert, és nem nehezülünk el a fogyasztásuktól, azaz nem köt le bennünket semmilyen téren, mégis egy üdítő, különleges ízvilágú étkezés a sok feladat…

Örökzöld karácsonyi díszek mandarinokkal

Örökzöld karácsonyi díszek mandarinokkal

Karácsonyi,és ünnepi teríték

meiszner.kati 0

Narancssárga, zöld, lila színekben a karácsonyi asztal, a teríték a dekoráció és a menü vonatkozásában. Ihletője Malcolm Hillier könyvéből a legkedvesebb karácsonyi virág díszem, melyet immár húsz éve (egy év kihagyással) elkészítek az ünnepi időszakban. A…

Karácsonyi előkészületek - bevezetés

Karácsonyi előkészületek - bevezetés

meiszner.kati 0

A karácsonyi készülődés ha jól beosztjuk az időnket, sok saját magunk készítette különleges étel, ajándék és dekoráció elkészítésére ad alkalmat. Egy időben jól átgondolt megtervezett menetrend, vagy program, megment bennünket a kapkodástól, és az utolsó percben…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes