Paradicsomos halcurry

Paradicsomos halcurry

meiszner.kati 0

A sűrű paradicsomos szósz úgy borítja be bársonyosan a halat hogy először csak a forma sejteti mit tálaltunk. A fűszereket és a kókuszt van amikor finom selymes állagúra készítem, és mint most durvábbra hagytam, szinte látszanak a kis lereszelt forgácsok. Így is úgy is…

Miért együnk csicseriborsót

Miért együnk csicseriborsót

Hogyan készítsük el a csicseriborsót?

meiszner.kati 5

A csicseri borsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít. A szára egyenesen álló 20-70 cm magasra növő mirigyszőrökkel fedett, ezeknek köszönhető, hogy nem könnyen támadják meg a betegségek.  Nagyon szép…

Háromféle szárzeller saláta

Háromféle szárzeller saláta

Avagy egy szárzeller saláta háromféleképpen

meiszner.kati 0

A szárzeller hűsítő tulajdonságának köszönhetően egy üde frissítő fogás, ezt még fokozhatjuk a mentával. Alaprecept Hozzávalók 2 adaghoz 4 szál szárzeller 2 szál zöldhagyma 1 piros chili paprika 1 evőkanál friss mentalevél 2 evőkanál zeller zöldje Az öntet…

Életritmus

Életritmus

meiszner.kati 0

Minden embernek az életében megvan a saját meghatározott ritmus. Ezt felboríthatja  a •    túl korai vagy késői kelés•    a rendetlen táplálkozás•    késői lefekvés•    stressz helyzetek a munkában•    a rendszertelen bélműködés•    kiválasztási…

Garnéla curry

Garnéla curry

meiszner.kati 0

A sokféle hozzávaló ellenére egy gyorsan elkészülő elegáns fogás. Nem kell várni feltétlenül minden beszerzésével, amikor végre meglesz a teljes paletta, szépen sorba megismerkedhetünk velük, kipróbáljuk, hogy a tamarind mennyire más hatású savanyítószer mint a citrom, és a…

Szilvás lepény

Szilvás lepény

meiszner.kati 1

Teljes kiőrlésű lisztből egy omlós tészta, nagyon gyorsan összeállítható, különösen ha előző nap, vagy amikor van időnk rá a nap folyamán összeállítjuk a tésztát, és szépen várja a sorát a hűtőben. A felhasznált vaj mennyisége akár a felére csökkenthető ha  friss…

Földközi tengeri zöldségtorta

Földközi tengeri zöldségtorta

meiszner.kati 0

A hozzávalók határozták meg a névválasztást, hiszen jellegzetesen Földközi tengeriek a zöldségek, a pesto, és az elkészítés módja. Az olíva olajat mértékkel használjuk, csak a padlizsántól ne sajnáljuk. A torta színeit a paprika teheti változatossá, nyugodtan használhatunk…

Polenta padlizsánnal két variációban

Polenta padlizsánnal két variációban

meiszner.kati 1

Az erdei gomba az ilyen száraz időszakban ritkaságszámba menő delikátesz, ezért közre bocsájtok egy másik variációt is, amelyhez teljesen hétköznapiak a hozzávalók, mint hagyma paradicsom és petrezselyemzöldje. Az alap a polenta avagy puliszka erre kerül a sült padlizsán, és…

Frissítő uborka saláta

Frissítő uborka saláta

meiszner.kati 0

Erős ételek mellé, vagy a nagy melegben üdítően hat ez az uborka saláta. Az uborka önmagában is hűsítő, és az ecettel együtt pedig megkönnyíti a vele együtt elfogyasztott étel emésztését.   Hozzávalók: 1 kígyóuborka. vagy 2-3 közepes uborka 2 evőkanál természetes…

10 szempont a gyermekek étkezési szokásainak kialakításában

10 szempont a gyermekek étkezési szokásainak kialakításában

meiszner.kati 7

A gyerekeknek egyszerű puha, lágy ételekre van szüksége. Kerüljük a darabos nyúlós állagot, és legyen színes, jó ízű, de egyszerű az ételük. Egyszerre kis adagokat adjunk. És ha nincs étvágya a gyereknek ne erőltessük az evést, viszont ha a következő étkezésig sem éhezik…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes