Málna

Málna

meiszner.kati 1

A málna fajtájától függően változó mennyiségben tartalmazza a számunkra fontos vitaminokat, flavonoidokat, folsavat, és cukrokat. A magasabb illóolaj tartalomnak, és antibiotikus tulajdonságának köszönhetően a vadon termő málna sokkal aromásabb, ízletesebb mint a termesztett…

Karalábé saláta

Karalábé saláta

meiszner.kati 0

  Piacainkon a legelőször megjelenő tavaszi zöldségek között már megtalálhatjuk, ilyenkor zsenge leveleivel együtt vigyük haza, hiszen ezek lényegesen nagyobb hatóanyag tartalmúak, mint a gumóvá vastagodott szára. Télen a gyökérzöldségekhez hasonlóan tárolható, így…

Piláf vagy puláv, netán plov

Piláf vagy puláv, netán plov

meiszner.kati 0

A tradicionális keleti gasztronómia azon étele , ahol a feltétlen főszereplő a rizs, amelynek minősége és a vele való megfelelő bánásmód határozza meg a sikert. A puláv készítés művészetét sokszor férfiak gyakorolják és megvannak a titkos családi receptek, amelyeket…

Töltött tengeri halfilé rebarbarával

Töltött tengeri halfilé rebarbarával

meiszner.kati 0

A gyengéden rózsaszín savanykás rebarbara igazából zöldség, mégis gyümölcsként bánunk vele. A vastag szárakból készíthetünk mindenféle finomságot. Savanyú íze megkívánja a cukor, vagy más édesítőszer (stevia) hozzáadását, ugyan a túl sok cukor elnyomja az ízeit.…

Kókuszos spárga

Kókuszos spárga

meiszner.kati 0

A spárga a leggyorsabban elkészülő zöldségfélék közé tartozik. Ugyanúgy 4 perc a főzési ideje mint a brokkolinak. A túlfőzéssel valóban értékes tápanyagok mennek veszendőbe.  A tavaszi időszakban a megtisztuláson van a hangsúly, és célszerű ennek megfelelően…

Spárgás tekercsek

Spárgás tekercsek

meiszner.kati 0

Nagyon látványosak így félbevágva, a tészta finom vajas, ropogós, a töltelék lágy. A spárga színessé és alkalmivá teszi ezeket a tekercseket, melyek amúgy börek néven akár közismertek is lehetnének.Tavasszal az első komoly zöldségféle  kertünkben a sárga, ilyenkor minden…

Törökmogyorós mazsolás sütemény

Törökmogyorós mazsolás sütemény

meiszner.kati 0

A tészta túróval készül, a belseje pedig ahogyan beleharapunk idevarázsolja a kelet ízeit.  Számomra ez egy nagyon kedves, és könnyen elkészíthető sütemény bármilyen időjárás esetén a délutáni teázáshoz. A tésztát elkészíthetjük más töltelékkel is, ha lekvárt…

Húsvéti kalács

Húsvéti kalács

meiszner.kati 0

A kelt tészták sikere két dolgon múlik, ezek a  meleg és a szeretet. A dagasztó helységben 26-28 fokos hőmérséklet az ideális, mivel ezen a hőfokon szaporodik legjobban az élesztő. Az ennél magasabb hőmérséklet csak felgyorsítja a folyamatot az alacsonyabb pedig lelassítja. 55…

Táplálkozásunk szellemisége -  hat hasznos gyakorlati tanács

Táplálkozásunk szellemisége - hat hasznos gyakorlati tanács

meiszner.kati 0

A szükséges táplálék, az étel fontossága áll legközelebb az emberhez, hiszen  ma még nem tudunk kiszakadni a vonzásából. A valódi okai az emberi problémáknak a finomabb világokban rejlenek, de ettől még a körülmények azt mutatják eléggé  távol állunk.A reggel, a nap…

Medvehagyma - Allium ursinum

Medvehagyma - Allium ursinum

meiszner.kati 0

  Az első friss üde növény a természettől, a lombos erdők, bükkösök legkorábban előbújó évelő zöldség és gyógynövénye. Levélkéi már március második felében szedhetőek, amikor még a természet éppen csak ébredezik, és bármilyen friss zöldféle kincsnek számít. A medvehagyma teljes egészében…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes