A kelt tészta medvehagymás változatának a pogácsától a lepényeken át a kenyérig igen széleskörű az alkalmazási lehetősége. Ennek a receptnek a lehetősége abban rejlik, hogy elkészítünk egy nagyobb mennyiségű tésztát, majd amikor először megkelt háromfelé osztjuk, két…
A néphagyomány szerint e naptól lehet oltani, szemezni a gyümölcsfákat, melyek ilyenkor fognak legjobban megfoganni, és kifejlődve gazdag termésük lesz.
A Római Katolikus egyház ezen a napon ünnepli Jézus Krisztus emberi testben történő fogantatását.
Az elmúlt években sok…
A brokkoli belülről varázsolja széppé bőrünket, most a tél után az időjárástól cserzett érdes arcbőr is kisimul tőle. A C vitamin több benne mint a citrusfélékben. A B vitaminok gazdag forrása, Fedő nélkül főzzük így részben elpárolognak a gázképződést okozó…
A pesto tésztákra, pirítóssal, zöldségekkel egyaránt nagyon finom, és tehetünk egy kiskanállal a levesbe mint azt az olaszok teszik (azért ne feledjük honnét származik a pesto mártás!) A medvehagyma önmagában kicsit kesernyés, ezt hozza egyensúlyba a petrezselyem zöldje.…
Fűszeres leves és főzelék is egyben, babfélék, zöldségek rizs összefőzve.Ki gondolná milyen finom és tápláló egytálétel ez a dhal.. Az Indiai konyha a leveseket a főételekkel együtt tálalja. Gyakran főzik a levest a legkülönbözőbb hüvelyesekből, borsó, bab és…
A hajdinás tönkölykenyér elsősorban a teljes kiőrlésű gabonák adta íz miatt érdemes megsütni, és csak másodsorban említeném vele kapcsolatban, hogy egészséges. A teljes kiőrlésű gabonák mértékletes, és rendszeres fogyasztása ellátja szervezetünket a számunkra…
A kert megtervezésével, a későbbiekben nagyon sok bosszúságtól, és felesleges munkától védjük meg magunkat. Ha rendet teremtünk a fűszernövények között, és a zöldséges kertben sokkal egyszerűbb lesz a vetés, palántázás, gyomlálás,és a betakarítás is. Tehát…
Nem is gondolni ránézésre hogy milyen finom lehet a sütőtökös tészta. Igazán elegáns a hosszú tésztákkal, mint, spagetti, bucatini, széles metélt. Nálunk soha sincs maradék, mindig csak a szükséges mennyiséget főzöm le, ezt az ebédet legszívesebben este megint elkészítettem…
Hogyan főzzünk finom rizst azt onnét tudhatjuk meg ahol ősidők óta fogyasztják ezt a gabonafélét. Először is sokan azért nem szeretik a rizst mert rossz gyermekkori élményeik kapcsolódnak hozzá, amikor még A és B rizs volt és ez sem volt finoman elkészítve, akkor az ilyen…
A fő alapanyagok csicsóka, sárgarépa, alga. Három saláta, hogy ne akkor kelljen táplálék kiegészítők után kapkodni, amikor már a szervezet betegséggel figyelmeztet bennünket a helytelen életmódunkra. Állapotunk mindennapos felülbírálásával és korrigálásával folyamatosan…