A pesto tésztákra, pirítóssal, zöldségekkel egyaránt nagyon finom, és tehetünk egy kiskanállal a levesbe mint azt az olaszok teszik (azért ne feledjük honnét származik a pesto mártás!) A medvehagyma önmagában kicsit kesernyés, ezt hozza egyensúlyba a petrezselyem zöldje. Mindkettő nő már a kertben, vagy kapható a piacon. Sőt a medvehagyma megjelent a nagyáruházak, zöldségesek kínálatában!
Hozzávalók
100 g medvehagyma levél
100 g petrezselyemzöldje
120 ml jó minőségű olíva olaj
50 g fenyőmag vagy dió enyhén megpirítva
80 g feta sajt (kecske,vagy juh), vagy 80 g parmezán sajt (a friss sajtok, mint a feta mindig könnyebben emészthetőek, mint az érlelt sajtok.)
1-2 gerezd fokhagyma (opcionális, a felhasználástól függően)
frissen őrölt fekete bors , valószínűleg a sajt már elegendő sót tartalmaz, de ha szükséges utánsózzuk
Beletesszük az aprítógépbe a zöldeket, és ráöntjük az olíva olajat. Pépesítjük, hozzáadjuk a diót, fokhagymát, majd a reszelt sajtot, és tovább aprítjuk, a gép adta legsimább állagig. Eredendően mozsárban készül a pesto - így lenne az igazi! Van időd próbáld ki, érdemes!
pestos receptek a blogon:
Olasz bableves - aminek a tetejére a pestóból tehetünk egy kiskanállal. Természetesen más levesekben is nagyszerű.
Ha tetszett az írás jelezheted egy kattintással. Köszönöm!