Vajpuhára sült zödségek

Vajpuhára sült zödségek

meiszner.kati 0

Kertészkedők ebédjének is szoktam nevezni. Amikor sok otthoni teendőnk van, mint takarítás, vasalás, vagy a számomra legkedvesebb elfoglaltság a kertészkedés, mellette a sütő elkészíti az ebédünket. Az étel összeállítása után már semmi gondunk sincs vele. Aztán csak…

Zöldfűszerekkel töltött lepény

Zöldfűszerekkel töltött lepény

meiszner.kati 0

  Aránylag nagy mennyiségű zöldek tésztába zárva. Rejtett élvezetek tárháza. Újabb és újabb keverékeket próbálhatunk ki. Együnk minden nap zöldleveles zöldségeket! - mondtam. Nem lesz ez egy kicsit unalmas? - kérdezték tőlen nemrégen. Egy ilyen zöldfűszerekkel töltött…

Lila káposzta

Lila káposzta

meiszner.kati 2

A lila káposzta hasznos tulajdonságai vitathatatlanok, mégis jóval ritkábban fogyasztjuk mint zöld rokonait. A keményebb struktúrája, az antocianinoknak köszönhető erősebb, némileg fanyar íze bizony nem mindenkinek tetszik. A piacon sem leljük minden árusnál, sokkal kevesebbet…

A hal a rizs és a saláták

A hal a rizs és a saláták

meiszner.kati 0

A főétel fűszeres sült hal, minden értelemben uralta a konyhát és a terített asztalt. Mivel nálunk egy elég szokatlan módon, a hátán vágjuk fel a halat ezzel kezdődött a főzőiskola gyakorlati része. A halárust szépen megkérve ha még ilyen van manapság, vagy bizonyos felár…

Tarlórépás édesköményes halleves batátával

Tarlórépás édesköményes halleves batátával

meiszner.kati 0

Hogy ebben az összeállításban kié a főszerep igazán nehéz eldönteni. Először a tarlórépára esett a választásom, hogy majd a hallal egy edényben "összeszoknak " — de figyelembe véve, hogy a tarlórépa ízében teljesen azonosul a vele együtt főzött hallal, arra gondoltam,…

Az ételek színének jelentősége

Az ételek színének jelentősége

meiszner.kati 0

Minél többféle színű formájú zöldségekből készítjük ételeinket annál látványosabbak lesznek, és egy kis odafigyeléssel és tudatossággal hosszú távon akár  hatással lehetünk testi-lelki állapotunkra. A színterápia egyik kifinomult formája az ételeinken keresztül jut…

Zöldségek palacsintatésztában

Zöldségek palacsintatésztában

meiszner.kati 2

Palacsintatészta de méghozzá milyen! Nem gabonalisztet használok hozzá hanem csicseriborsólisztet, nincs benne tej, így fogyaszthatják a különböző allergiákban szenvedők, és diétázók ezt a színeivel vidám, ízeiben fenséges ételt. Mielőtt bezárnák az oldalt akiknél nincs…

Gombás kenyér

Gombás kenyér

meiszner.kati 0

Többnyire van otthon kenyér, lehet hogy nem friss, nem baj, sőt még jobb is. Éppen van otthon gomba amiből ugyan holnap levest készítettünk volna, vagy éppen valamilyen gombás ételt, viszont most este nagyon finom szendvics lesz belőle. Gombás szendvics. Hozzávalók 2 szelet…

Ki látott már rizscséplést?

Ki látott már rizscséplést?

meiszner.kati 0

A gabonaszemek kalászból való kiverése a cséplés. Ennek legegyszerűbb formája amikor egy bottal verik a földön szétterített gabonát. Több távol Keleti országban napjainkban is ezzel az ősi módszerrel nyerik ki a gabonaszemeket. Egy csodálatos ország ahol még mindig nagyon…

Kertészkedjünk!

Kertészkedjünk!

meiszner.kati 0

Kertészkedjünk hiszen egyértelműen a kert egészségünk forrása. A saját zöldség gyümölcs ellátás manapság is lehet realitás, és életmódunk megváltoztatását jelenti a kertészkedés integrálása a mindennapi életünkbe. Miért jó a vegyszermentesen termelt élelmiszer? Ennek…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes