Saláta kétféle babból

Saláta kétféle babból

meiszner.kati 2

Az őszi időszakban élvezhetjük a frissen fejtett babféléket. Viszont ne feledjük, hogy a száraz bab beáztatása kétfunkciós. Az egyik ami egyértelmű, és köztudott, hogy könnyen megpuhuljon, és rövidebb ideig keljen főzni. A másik már kevésbé ismert, hogy kiáztassuk a benne…

Cserépedényben sült gomba

Cserépedényben sült gomba

meiszner.kati 0

Készíthetjük egyféle gombából, vagy vegyesen, shiitake, sampion, és erdei gombák keverékéből. mint a címből is kiderült kell hozzá egy fedeles cserépedény, ha ez nincs  végső esetben megteszi egy üvegedény is, csak ne használjunk semmilyen fémedényt ehhez az ételhez. Még…

Fokhagymás chili mártás

Fokhagymás chili mártás

meiszner.kati 1

indig legyen a hűtőnkben egy üveggel belőle!! Az erős mártások alapja a távol keleti konyhákban a fokhagymás chili szósz. Már alapból lehet gyömbért és koriander zöldjét hozzáadni. Használhatjuk ételekhez, további már bonyolultabb öntetek és mártások elkészítéséhez,…

Egy különlegesen krémes kávé

Egy különlegesen krémes kávé

meiszner.kati 0

  Kávé tetején cukorral kikevert tojássárgájával, a finom krémes kávékülönlegességek közé tartozik, Litvániában találkoztam vele egy kedves kávézóban. Különösen nyáron, mégis az otthon készítendő kávék közé sorolnám, mivel a nyers tojássárgáját teljes…

Piláf tenger gyümölcseivel

Piláf tenger gyümölcseivel

meiszner.kati 0

A közép Kelet neves piláf receptjeiben közös vonás az elkészítés módja, a hozzávalók terén  viszont igen nagy a változatosság tájegységekként, vagy akár városonként találhatunk egy-egy neves piláf receptet. A piláf általában az ebéd elengedhetetlen része, egy pergős…

Fejtett bab saláta

Fejtett bab saláta

meiszner.kati 0

 Az őszi időszakban élvezhetjük a frissen fejtett babféléket. Ne feledjük, hogy a száraz bab beáztatása kétfunkciós. Az egyik ami egyértelmű, és köztudott, hogy könnyen megpuhuljon, és rövidebb ideig keljen főzni. A másik már kevésbé ismert, hogy kiáztassuk a benne…

A böjtölés lelki aspektusai avagy a lelki "méregtelenítés"

A böjtölés lelki aspektusai avagy a lelki "méregtelenítés"

meiszner.kati 0

A böjtölés nem csak fizikai,avagy  testi síkon történik. Párhuzamosan, akár a böjt második napján már jelentkezhet a  lelki megtisztulás. Amikor egyedül böjtölünk mindenképpen készüljünk fel az elbocsájtásra, hogy feloldódjanak a felszínre kerülő évek vagy akár…

A talajtakarás egy meleg takaró a csupasz földre

A talajtakarás egy meleg takaró a csupasz földre

meiszner.kati 0

Az őszi ásással elméletben leszámoltunk, viszont csodák sincsenek, így nézzük meg hogyan működik a humuszképződés a természetben, mondjuk az erdőben, vagy a mezőkön. Miért ne alkalmazzuk a természet nagyszerű módszerét a saját kertünkben? Azt látjuk, hogy a lehullott…

Soha többé őszi ásás!

Soha többé őszi ásás!

meiszner.kati 3

A biológiai kertművelésre való áttérés legjobb időszaka az ősz, amikor lehetőségünk van az ősi módszerek bevezetésére, ahogyan gazdálkodtak a műtrágyák és peszticidek előtti  időszakban. Amikor Reziben a fenntartható mezőgazdálkodási kurzus első foglalkozása volt, az…

Börek

Börek

meiszner.kati 0

Sokrétű felejthetetlen finomság -  „A BÖREK”. Természetesen mint sok más étel esetében a böreknek is megvannak a különböző változatai. Lehet omlós vajas tésztából, leveles tésztából, és rétestésztából. országonként vannak egyedi vonások. Számomra a török…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes