Petrezselymes-citromos halfilé

Petrezselymes-citromos halfilé

meiszner.kati 0

A francia konyhára egyértelműen a kifinomultság a jellemző. Ezalatt értem hogy nem csak egy durva ízt érzünk amikor bekaptuk a falatot, és aztán ugyanazt érezzük végig amíg rágjuk, és lenyelés közben sem változik semmi. A francia szakácsmesterek művészete abban áll, hogy a…

Darabos burgonyapüré

Darabos burgonyapüré

meiszner.kati 1

A francia konyha még a burgonyapüréből is képes valami különlegeset alkotni. Amikor azt hiszed csak egy krumplit eszel és valamilyen varázslatos ízek bontakoznak ki a szádban. szinte hihetetlen élmény. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb a szokványos krumplipürénél, sőt csak…

Egy japán uborkasaláta

Egy japán uborkasaláta

meiszner.kati 0

A nyári uborkaszezon slágere a saláta természetesen uborkából. Igaz ilyenkor még a legmegrögzöttebbek is könnyítenek a táplálkozásukon. Vagy mert a nagy melegben nem bírnak a konyhában tevékenykedni, vagy mert csak-csak eljutottak ahhoz a felismeréshez hogy a nehéz zsíros-húsos…

Muszaka bárányhússal vagy anélkül?

Muszaka bárányhússal vagy anélkül?

meiszner.kati 0

A muszaka lehet görög,török vagy arab, és készítik a balkán és a közel kelet minden országában. Lehet húsos és vegetáriánus, egyetlen közös vonás a külön -külön megsütött vagy megfőzött hozzávalókat rétegezve lerakják és megsütik. Még a fogyasztási szokásai is…

Ropogós réteges lepények

Ropogós réteges lepények

meiszner.kati 1

A nagy melegben kenyér helyett süssünk inkább lepényeket!. Ennek a  lepénynek a  felülete ropogós belül pedig teljesen puha. Ez a kontraszt egy keleten használt tészta és kenyérkészítési technikának köszönhető. Ez pedig a tészta forró vízzel történő összegyúrása. A…

Lépésről lépésre a harmonikus táplálkozás felé

Lépésről lépésre a harmonikus táplálkozás felé

meiszner.kati 0

    A helytelen táplálkozás megváltoztatásának egyik lehetséges módszere   Helyesem táplálkozni - ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy megvonjuk magunktól a kedvenc ételünket. Ez leginkább egyszerűen azt jelenti, hogy ízlelőbimbóinkkal új ízeket tanítunk, korlátozzuk…

Ropogós kukoricás lepények

Ropogós kukoricás lepények

meiszner.kati 3

  Most is az ebéd összeállításakor irányadó a piacon éppen megjelenő zöldségfélék. A kukorica és az újzélandi spenót. Ezt a bársonyos levelű nyári spenótfélét különösen kedvelem. Ugyan eléggé vízigényes a termesztése de félárnyékos helyen egészen a fagyokig…

Tárkonyos zöldbableves erdei gombával

Tárkonyos zöldbableves erdei gombával

meiszner.kati 0

A kora nyári piac gazdag zöldségválasztéka és garantált üde zsenge zöldségfélék az újkrumpli, a még szinte zöld hagyma fokhagyma A zöldbab roppanós, a gomba illatos. Külön-külön szoktam készíteni belőlük ezt a savanykás tárkonyos levest. Így együtt viszont összeadódnak…

Érlelt paradicsom saláta

Érlelt paradicsom saláta

meiszner.kati 4

  Vigyázat függőség alakulhat ki már az első kóstolás után. Mindenhez fogyaszthatjuk, étkezés előtt, után, és közben.  Az érlelés igen rövid idő alatt megtörténik, egy kis praktika segítségével, és már másnap élvezhetjük ezeket a fantasztikus paradicsomokat.…

Gyors cukkini curry

Gyors cukkini curry

meiszner.kati 0

A cukkini hűtő tulajdonságaival az egyik legjobb nyári zöldségféle a nagy melegben. Mindezt megkétszerezzük a hozzáadott kókusszal, amely szintén hűt. Ezért csak meleg időben ajánlom ezt az ételt. A cukkini gyorsan megpuhul , és akkor lesz finom, ha még van tartása, és egy…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes