Vigyázat függőség alakulhat ki már az első kóstolás után. Mindenhez fogyaszthatjuk, étkezés előtt, után, és közben. Az érlelés igen rövid idő alatt megtörténik, egy kis praktika segítségével, és már másnap élvezhetjük ezeket a fantasztikus paradicsomokat. Természetesen napról napra egyre finomabb lesz, a szószban pedig mártogathatunk más zöldségeket is, salátaleveleket, zöldhagymát, paprikát, vagy megöntözhetünk vele egy üde mentás saláta keveréket.
Hozzávalók:
2 kg paradicsom
1dl olíva olaj
1 dl 5 vagy 6 %-os természetes ecet
2 piros vastaghúsú paprika
2 db zöld vastaghúsú paprika
2-3 chili paprika (attól függően milyen erősre szeretnénk készíteni)
1-1 csokor petrezselyem zöldje, kapor, és koriander zöldje
1 egész fokhagyma
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
frissen őrölt fekete bors
2 db 1,5 vagy 1,7 literes üveg
A megtisztított paprikákat, fokhagymát egy mixerben pépesítjük hozzáadjuk az összevágott zöldfűszereket, és a többi ízesítőszert.
A paradicsomoknak kivesszük a csumáját, és negyedekbe vágjuk. Szépen az üvegbe rakjuk, rétegenként megöntözve a fűszeres szósszal. A tetőt rácsavarva fejjel lefelé betesszük a hűtőbe, így már másnap fogyasztható. Néhány nap múlva a paradicsom héja már magától elválik, és az összeérett szósz teljesen átjárja.
A koriander zöldjét ha nem szeretjük, vagy nem sikerült beszerezni őrölt koriander maggal pótolhatjuk. Ízben különbözik, de tulajdonságaiban szinte ugyanaz mint a zöld változat.