Gyors cukkini curry
2014. július 04. írta: meiszner.kati

Gyors cukkini curry

cukkinipanircurrykis02.jpg

A cukkini hűtő tulajdonságaival az egyik legjobb nyári zöldségféle a nagy melegben. Mindezt megkétszerezzük a hozzáadott kókusszal, amely szintén hűt. Ezért csak meleg időben ajánlom ezt az ételt. A cukkini gyorsan megpuhul , és akkor lesz finom, ha még van tartása, és egy kicsit roppanós, ez 4-5 percnyi főzést igényel mindössze. Azért a hagyma alaphoz, hogy selymesen lágy legyen a curry legalább 20-30 perc szükségeltetik . A paneer ez az indiai friss sajt vagy a szójából készült tofu teljes értékűvé teszi ezt a vegetáriánus ételt. 

cukkinipanircurrykis03.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

1 nagy hagyma apróra vágva

2 evőkanál ghí, vagy hidegen sajtolt olaj

1/2 teáskanál római kömény

1/2 teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál őrölt koriander

őrölt bors

1 chili paprika kis karikákra vágva

60-80 g paneer vagy tofu kis kockákra vágva

1 közepes cukkini kockákra vágva

1 zöld színű paprika kockákra vágva

1 kis doboz kókusztej, vagy frissen készített kókusztej

A megmelegített ghíben vagy olajban a fenti sorrendben megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és időnként kis vizet aláöntva puhára pároljuk. Ez idő alatt kényelmesen összevághatjuk a további hozzávalókat, és amikor a fűszeres hagyma már pépesre főtt beletesszük a zöldségeket és a paneert. Ennek hiányában több zöldséggel számítva készíthetjük el ugyanezt a curryt. 

cukkinipanircurrykis01.jpg

Rövid főzés után belekeverjük a sűrű kókuszkrémet , összeforraljuk, és főtt basmati rizzsel tálaljuk. A kókuszkrém hiányában még a fűszerek pirításakor egy evőkanál finom kókuszreszeléket is használhatunk az íz és hűtő hatás eléréséhez. A végén még a kókuszkrémmel együtt ízesíthetjük fél teáskanál curry porral.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr596394725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása