Sült tofu és paprika

Sült tofu és paprika

meiszner.kati 0

A tofu hűtő tulajdonságának köszönhetően az egyik legjobb nyári fehérjeforrás. Télen alapos főzéssel, erős fűszerekkel, gyömbérrel tudjuk ezt a tulajdonságát ellensúlyozni. A szívbetegség magas vérnyomás tüneteinek csökkentésére fogyasszunk tofut, de sose essünk…

Pácolt fogasfilé zöldségekkel

Pácolt fogasfilé zöldségekkel

meiszner.kati 2

Elegáns ünnepi összeállítás, mégis egy könnyű étel köszönhetően az egészséges táplálkozás egyik  legegyszerűbb módjának. Nevezetesen a szétválasztó étrendről van szó. Amikor nem kerül össze egy étkezésen belül a gabonafélék, vagy burgonya az állati fehérjékkel.…

Szilvás lepény teljes kiőrlésű lisztből

Szilvás lepény teljes kiőrlésű lisztből

meiszner.kati 0

Minden évben eljön a szilvás lepény várva várt időszaka. A fahéjas ízű sült szilvák egy vékonyra nyújtott kelt tésztán az egyszerűség csodálatos példája. Viszont egyáltalán nem nevezhető szegényes eledelnek, pedig a szilva a legolcsóbb gyümölcsök közé tartozik.…

Mítoszok és igazságok a vajról

Mítoszok és igazságok a vajról

meiszner.kati 1

  Hasznos vagy ártalmas e a vajfogyasztás?A vaj valóban nagyon magas telített zsírtartalmú állati eredetű élelmiszer.Legnagyobb pozitívuma a természetes volta, és gazdag nyomelem és vitamintartalma.Napi 50 g gyakorlatilag az átlagosan elfogyasztandó táplálékmennyiség egy…

Garnélarák - sütőtök - ceruzabab

Garnélarák - sütőtök - ceruzabab

meiszner.kati 0

Egyik legfinomabb összeállítás a garnélarák-sütőtök-zöld ceruzabab amelyből gyakran készítek levest. Amikor megkezdődik a sütőtök szezon, többnyire már lecseng a zöldbabé, illetve friss változatához csak kevés helyen juthatunk hozzá. A leves ha nagyon sűrűre főzzük már…

Sült sajt és padlizsán joghurtos öntettel

Sült sajt és padlizsán joghurtos öntettel

meiszner.kati 0

  A vajban sült padlizsán teljesen más ízekkel lep meg bennünket, mint az olajban sült változat. A déli országokban a vajat szokás fele-fele arányban keverni olíva olajjal, így mindkettő áldásos tulajdonságai összeadódnak. Ha a padlizsánszeleteket besózzuk, állni hagyjuk hogy…

Töltött zöldségek

Töltött zöldségek

meiszner.kati 2

Kifejezetten nyári étel, hiszen most a leggazdagabb a zöldségválaszték a kertből. Szinte minden zöldségféle megtölthető finomabbnál finomabb összeállításokkal. Ebben közel keleti konyhák verhetetlenek. Többnyire darált hús, rizs, fűszernövények felhasználásával töltik…

Paradicsomos tofu

Paradicsomos tofu

meiszner.kati 0

A  szójabab jól emészthető változata a tofu. Semleges ízének avagy ízetlenségének köszönhetően nagyon jól kiegyenlíti az erőteljes sós, csípős ételeket. Sokoldalúságát mutatja, hogy sült, főtt, és nyers változatban egyaránt elkészíthetjük, finom selymes állagával…

Koreai uborkasaláta

Koreai uborkasaláta

meiszner.kati 0

  A koreai konyha szereti a főzött, sült, és nyers elemeket keverni a salátákban. Ezzel a legkülönbözőbb textúrák kerülnek össze, a nehezen emészthető komponensek szinte beleolvadnak az ételbe. Mint ebben az esetben is a hagyma rövid hőkezelése által kevesebb problémát…

Padlizsánlekvár

Padlizsánlekvár

meiszner.kati 2

Amikor először termesztettem kis termésű padlizsánfajtákat, döbbenten láttam, hogy a megszokott padlizsánbokor méreteit már többszörösen túlhaladva, másfél méter magas összefüggő padlizsánerdő alakult ki a kertemben. Következő meglepetés akkor ért, amikor elkezdte ontani a…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes