Fűszeres zöldparadicsom szósz

Fűszeres zöldparadicsom szósz

meiszner.kati 0

A zöld paradicsomot elég sokáig száműztem a konyhából, és ősszel legjobb esetben a komposztba még bekerülhettek. Amíg el nem jutott hozzám az a kutatási eredmény, mely szerint a zöld paradicsom pozitív hatással van az izmokra és erősíti azokat. Viszont mindennek megvan a…

Mikor szép a húsleves

Mikor szép a húsleves

meiszner.kati 13

Fontos hogy az alaplevek nem csak finomak szépek is legyenek.Törekedhetünk hogy minél kevesebb számunkra feleslegesen megterhelő anyagot tartalmazzanak. Hogy ezt elérjük hasznosak lesznek ezek a tanácsok. 1 számú tanács A húsleves tiszta és átlátszó lesz ha a forró vízbe tesszük…

Lecsós körkép

Lecsós körkép

meiszner.kati 1

Maga a lecsó elnevezés Magyar és a Magyar konyhát képviseli a világban ez vitathatatlan tény. Nálunk valószínűleg mindenkinek megvan a kedvenc lecsója és valóban órákig vitázna azon hogy ez és csakis ez az igazi lecsó. Aztán van aki többféleképpen szereti, és variálja…

Lelki egyensúlyunkért együnk paradicsomot!

Lelki egyensúlyunkért együnk paradicsomot!

meiszner.kati 0

A paradicsom csökkenti a depressziót. Ez egy nagyon jó hír, csakhogy leginkább a téli időszakban hatalmasodik el rajtunk a búskomorság, levertség, amikor már nem terem a paradicsom, és nem vigasztal bennünket, hogy a hetente többszöri paradicsomfogyasztás a felére csökkentheti a…

Praktikák az egészséges ételekért lépésről lépésre

Praktikák az egészséges ételekért lépésről lépésre

meiszner.kati 0

A számunkra megfelelő, és hasznos élelmiszerek megválasztása az ésszerű táplálkozás alapja. Viszont, hogy ezekből az alapanyagokból mennyire egészséges ételeket készítünk — némi odafigyelést, és tudatosságot igényel, és nem mindig könnyű feladat. Vegyük például a…

Házi tésztából padlizsános töltött táskák

Házi tésztából padlizsános töltött táskák

meiszner.kati 0

A házi tészták közül a nagy meglepetést a töltött táskák tartogatják számunkra. Még ha tudjuk is mit rejtenek, csak amikor beleharapunk derül ki milyen ízeket zár magába a tészta. Ez az íz még változhat is attól függően, hogy pároljuk, vízben főzzük ki, vagy megsütjük.…

Joghurtos uborkasaláta - Kheera raita

Joghurtos uborkasaláta - Kheera raita

meiszner.kati 0

Ez az egyszerűen elkészíthető saláta még teljesebbé teszi bármelyik étkezésünket. A sűrű krémes joghurt és az uborka frissessége együttesen egy nyerő páros. Megtaláljuk a keleti konyhákban kisebb nagyobb fűszerezési eltérésekkel mint a nehéz ételek elmaradhatatlan…

Házi tészta készítése

Házi tészta készítése

meiszner.kati 3

A frissen gyúrt tészta törődésünk, szeretetünk egyik jele, hiszen munkás és időigényes, mégis megéri a fáradtságot.  Tésztát gyúrni nagyon jó dolog! Arról már szó volt hogy idő meg munka, nos a házi tészta készítésének harmadik fontos tényezője a jó minőségű…

Töltött padlizsánszeletek bundában sütve

Töltött padlizsánszeletek bundában sütve

meiszner.kati 0

  Indiai recept töltött padlizsánszeletek csicseriborsós bundában amit pakorának neveznek . A töltelék fűszerezése a padlizsán hazájából, Indiából származik,  Az eredeti változatban kis hosszúkás padlizsánokat félbevágva megtöltünk, cérnával összekötözünk, és…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes