Fonnyasztott paradicsom, rukkola, és bazsalikomok egy salátában
2014. augusztus 27. írta: meiszner.kati

Fonnyasztott paradicsom, rukkola, és bazsalikomok egy salátában

aszaltparkis05.jpg

A paradicsom ettől a kis fonnyasztástól teljesen új jelleget kap, semmi savasság , és puhán édessé válik. A mesterfogás a sózás, borsozásban rejlik. A nyers és hőkezelt zöldségekből összeállított saláták tartalmasak, ezért kisebb adagokkal számoljunk. Lehet egy könnyű ebéd, vagy vacsora, vagy sajt nélkül vidámmá varázsolja a tehermentesítő napot (ez az a nap amikor a lehető legkönnyebben étkezünk, csak friss zöldségleveket, almát, vagy könnyű salátákat fogyasztunk, és a szokásosnál többet mozgunk)

aszaltparkis01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

6 db paradicsom, a legjobb a közepes kerek "mindenhol kapható" fajta

2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva

olíva olaj

1 marék rukkola levél

1 marék mindenféle  színű és ízű bazsalikom levél  

5-6 szál petrezselyem zöldje

1-2 szál zeller zöldje

fél saláta

olíva olaj

1/2 citrom leve vagy balzsamecet

frissen őrölt bors

kecske feta sajt, vagy más fehér sajt

aszaltparkis02.jpg

A paradicsomokat négybe vágjuk és kivesszük a magos-leves közepüket. Egy sütőtálba szépen sorba rakjuk a paradicsomgerezdeket, mindegyikre teszünk egy szelet fokhagymát, meglocsoljuk olíva olajjal, rászórunk néhány kakukkfű ágat, és amitől elveszti asavasságát sózzuk,borsozzuk. Mindössze 10-15 percre betesszük a 100 °C -os sütőbe.

aszaltparkis03.jpg

A megmosott leszárított zöld leveleket összevágjuk, elrendezzük egy tányéron, szépen elosztjuk rajta a paradicsomgerezdeket és a kis darabokra vágott sajtot, megöntözzük az olíva olajjal,  és kedvünk szerint választunk a citrom és a balzsamecet között,amelyiket kívánjuk azzal megöntözzük, majd befejezésképpen  sózzuk, borsozzuk.

aszaltparkis06.jpg

A teljes ebédhez még hozzátartozott egy kis sült padlizsán, egyébként ezt el tudom képzelni a salátába keverve is, és egy erős paprikakrém .

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr46639047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása