Lecsós körkép
2014. szeptember 12. írta: meiszner.kati

Lecsós körkép

Maga a lecsó elnevezés Magyar és a Magyar konyhát képviseli a világban ez vitathatatlan tény. Nálunk valószínűleg mindenkinek megvan a kedvenc lecsója és valóban órákig vitázna azon hogy ez és csakis ez az igazi lecsó. Aztán van aki többféleképpen szereti, és variálja krumplival, rizzsel a reformkonyhások biztosan amaránttal vagy quinoával (na ezzel ki is fogom próbálni!). Aztán ha körbenézünk a világ konyháiban megtaláljuk ezt az ételt a legkülönfélébb változatban, és akkor bővülhet a paletta. Csakis a változatosságot kedvelőknek. Mert ehhez már lehet hogy be kell szerezni néhány ismeretlen fűszert, és nem a legolcsóbb paprikából készülnek

indiailecsókis01.jpg

Akkor vágjunk bele a lecsóba - vagyis a lecsók világába!

Hozzávalók 2 adaghoz

2 db közepes hagyma

2 evőkanál olaj vagy ghí

1 cm-es gyömbérdarab lereszelve

1/2 teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál erős pirospaprika

1/2 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál őrölt koriander

1/4 teáskanál asafoetida (opcionális) fokhagymával kiváltható

1 piros és egy sárga vagy zöld kaliforniai paprika, itt a képen egy félig piros, lényegében vastaghúsú paprika

2 db közepes paradicsom lehámozva, kimagozva

1/4 teáskanál frissen őrölt bors

A ghít felmelegítjük beletesszük a fűszereket a fent  felsorolt sorrendben és 20-30 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, beletesszük a nagy kockákra vágott paprikát és lefedve 5 percig pároljuk. Közben megnézhetjük, és megkeverhetjük, hogy le ne égjen, mert vizet nem öntünk alá. Hozzáadjuk a pépesített megtisztított paradicsomot és további 15-20 perc alatt puhára főzzük. Itt már a paradicsom levessége, segít, de ügyeljünk rá hogy le ne égjen!  A végén sózzuk borsozzuk.

indiailecsókis02.jpg

Kurkumás basmati rizst, alma csatnit, és ghíben sült paneert tálaltam hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr646691013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megasün 2014.09.13. 22:08:09

Biztos nagyon finom lehet ez az étel, lehet hogy én is ki fogom próbálni, mert szeretem a változatosságot, viszont ez nem lecsó. Valszeg megvan a becsületes neve. Akkor a pho pedig lehet marhahúsleves is ezzel az erővel. Ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól.
süti beállítások módosítása