Töltött padlizsánszeletek bundában sütve
2014. augusztus 24. írta: meiszner.kati

Töltött padlizsánszeletek bundában sütve

 

padlizskis.jpg

Indiai recept töltött padlizsánszeletek csicseriborsós bundában amit pakorának neveznek .

A töltelék fűszerezése a padlizsán hazájából, Indiából származik,  Az eredeti változatban kis hosszúkás padlizsánokat félbevágva megtöltünk, cérnával összekötözünk, és olajban kisütjük. Amennyiben sikerül beszerezni vagy ilyen fajta is terem a kertünkben, válasszuk az eredeti változatot. Viszont nagyszerűen elkészíthető a nálunk szokványos így, könnyen beszerezhető nagy padlizsánból, melyet egyszerűen karikákra vágunk.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 közepes padlizsán
3 evőkanál mandula ledarálva
1 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál kurkuma
¼ teáskanál chili
1evőkanál friss citromlé
½ teáskanál só
1 teáskanál gyömbér lereszelve

A pakorához:
3-4 evőkanál csicseriborsóliszt

chili paprika
hideg víz

hidegen sajtolt olaj a sütéshez

Meghámozzuk a padlizsánt 1 cm-es szeletekre vágjuk, és besózzuk (ez a művelet azért fontos, mert kiadja magából a nedvességet, és megpuhul így a szeletek közepe szépen benyomódik teret adva a tölteléknek).

A csicseriborsó lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az erős paprikát és fokozatosan annyi hideg vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagot érjünk el.

A mandulát összekeverjük a fűszerekkel, gyömbérrel, a citromlével.

Leitatjuk papírtörlővel a padlizsánkarikákat, egyik szeletre ráhelyezünk 1 teáskanálnyi mandulás tölteléket, ráhelyezzük a másik szeletet és összenyomjuk finoman ügyelve, hogy benne maradjon lehetőleg az egész töltelék, az egész úgy fog kinézni, mint egy szendvics.

A töltött padlizsánkarikákat, belemártjuk a pakorába, és kevés olajon kisütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, ami felitatja a felesleges olajat, és egy ruhával letakarva melegen tartjuk a tálalásig.

padlizsántöltöttkis02.jpg

Főtt rizzsel és salátákkal tálaljuk. A képen egy uborka raita van mellette ami a már közismert tzatcziki indiai változata. A padlizsán nagyon laktató étel, különösen, amikor olajban sül, viszont a pakora kevesebb olajat szív magába, és a fűszerek segítik az emésztését. Így ha nem eszünk túl sokat belőle, kellemes érzések maradnak utána.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr556629963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása