A koriander termesztése és felhasználása

A koriander termesztése és felhasználása

meiszner.kati 0

A koriander zöldjét vagy ellenállhatatlanul szeretjük, vagy ki nem állhatjuk, és még a szagát sem bírjuk elviselni. Hogy melyik táborhoz tartozunk, általában eldől az első találkozáskor. A szaga valóban jellegzetes lévén elnevezése a görög koris (koriannon) azaz poloska…

Zöldhagyma hajtatása a balkonládában

Zöldhagyma hajtatása a balkonládában

meiszner.kati 0

A tavaszi növények beültetéséig még sokáig üresen állnak a balkonládák, melyek nagyszerű lehetőséget jelentenek a házi friss zöldhagyma hajtatáshoz. Ezzel elmarad a bosszankodás a kicsírázott hagymák miatt, sőt őrülhetünk, ha néhány ilyen hajtásnak indult példányt…

Diós kenyér

Diós kenyér

Kenyérsütés

meiszner.kati 0

  Már majdnem kalács a vajtól ez a lágy karakterű francia kenyér. Különleges előételek mellé, üdvözlő falatokhoz, és csúcs sajtokkal tálalva. A vajas kenyér kedvelők biztosan függőségbe kerülnek tőle, hogy  ilyen finom kenyeret ehessünk  magunknak kell belevágni, és…

Sütőtökös táskák sütve - főzve

Sütőtökös táskák sütve - főzve

meiszner.kati 0

Amikor beleharapunk egy ilyen sütőtökös  táskába és megízleljük a benne rejlő csodálatos harmóniát a mennyekben érezhetjük magunkat. Igaz ez elmondható minden fajta töltött tésztára, amikor frissen forrón megnyílik a benne rejlő titok. Titok még a szakácsnak is, mert ami a…

Miso pasztás sütőtök

Miso pasztás sütőtök

meiszner.kati 0

 A sütőtök finomságát a végtelenségig lehet fokozni, egy ilyen  fantasztikus élmény ez a miso pasztával készülő japán étel. Ékes bizonyítéka mi mindent kihozhatunk egy egyszerű zöldségből. Olyan sonkatököt válasszunk hozzá, amelyiknek minél hosszabb a felső, még…

Fehér babos céklaleves

Fehér babos céklaleves

meiszner.kati 0

Igazi téli melegítő étel, egy kis csili paprikával, gyömbérrel, fekete borssal megerősítve!   A cékla fogyasztásánál, különösen nyers formában, tudni kell, hogy a fejlődése során igen intenzíven magába gyűjti a nitrátokat. Ezért legjobb, ha saját vegyszermentesen…

10 tanács a télre

10 tanács a télre

meiszner.kati 0

Ezt a tíz egyszerű tanácsot tegyük el a következő telekre is, ha szokásunkká válnak sok mindentől megóvjuk magunkat. A következményeket mindig sokkal nagyobb feladat kezelni, min a dolgokat megelőzni.1.    Testünk hőmérséklete  szervezetünk hőszabályozó képességének…

Citromos gombaragu

Citromos gombaragu

meiszner.kati 0

A citromtól különleges friss ízt kap a gombaragu. Fogyaszthatjuk hajdinával, rizzsel, tésztákkal, tehetjük kenyérre, és mindig kísérje valamilyen saláta. A gomba emészthetőségéhez nagy segítség a citrom és a fűszerek. Az ájurvédikus táplálkozásban nem is találunk…

E vitamin természetesen

E vitamin természetesen

meiszner.kati 0

Az E vitamin semlegesíti a zsíroldékony antioxidánsokat és ezzel lassítja az öregedést. Néhány cseppet adva a természetes  E vitaminból a hidegen sajtolt olajokhoz lelassul az avasodás folyamata, és tovább eltarthatóak. Az E vitamin hasonlóképpen konzerválja a sejtmembránokat.…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes