Hogyan győzzük le a haragot gyűlölet és az ellenséges érzületeket
2015. február 07. írta: meiszner.kati

Hogyan győzzük le a haragot gyűlölet és az ellenséges érzületeket

Ha az ember figyelmes lesz Önmagához fizikai, és érzelmi síkon megnyílik számára a lehetőség negatív érzelmeinek legyőzésére.

Az ember Isteni adománya, hogy kontrollálni tudja érzelmeit, és akaraterejével képes változtatni azokon.

A harag és a gyűlölet az idegrendszer felizgatott - az ájurvéda szerint felfokozott pitta - állapota. Amikor a megértés, a megítélés túlnő és kilép az egyensúly határain, ez készteti a meg nem értést, szüli a helytelen ítéleteket, és aztán vezet a haraghoz, és a gyűlölethez.
Célunk az, hogy helyreállítsuk az egyensúlyt az egyéni alkat keretein belül.
Néhány egyszerű házi szer segít lehűteni ezt a felfokozott állapotot  és megfékezni az érzelmi kitöréseket.

A táplálkozás jellege

Talán a legfontosabb, hogy a gyakran dühös haragos ember megnyugtató étrendet kövessen. Különösen kerülje a forró, erős, fermentált ételt, a citrusfélék terméseit, és más savanyú gyümölcsöket. Részesítse előnyben az egyszerű, nyugtató ételt. és a hideg italokat (de nem hűtószekrény hideg, csak szobahőmérsékletú), kerülje az alkoholt, és koffeint, tartalmazó italokat.

Kerüljük a túlhevülést

Nem javasolt a szauna, és a gőzfürdő látogatása, az intenzív túlhevülést előidéző sport és fizikai megterhelés. Tűző napon tartózkodni. Más szóval maradjon hideg az ember.

Jót tesz az olajos masszázs

Nagyon jól segít a haragos érzelmek legyőzésében a többletet csökkenteni egy kevés kókusz olajjal melyet a fejbőrre, és a talpra viszünk fel finom mozdulatokkal, hogy a bőrünk befogadja. Megelőzés céljából minden este lefekvés előtt végezhetjük (hogy ne kenjük össze az ágyneműt, húzzunk zoknit, és sapkát, vagy tegyünk törölközőt a fejünk alá.

Használjunk szantál olajat

Még egy módszer érzelmeink kiegyensúlyozására - egy csepp szantál olajat felvinni a szemöldökünk közötti területre, („harmadik szem” területére) a torokra, mellkasra, a halántékokra, és a csuklókra.

Meditáljunk 

Van egy régi bevált módszer, amely segít érzelmeink kontrolálásában. Figyeljük, hogyan keletkezik, alakul ki minden egyes érzés, és nem nevezzük meg, nem próbáljuk megtartani, aztán mélyen belélegzünk, és kilélegezzük ezt az érzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr327148999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barneby 2015.02.07. 23:11:19

Szerintem pár igen fontos praktika kimaradt: tanuljunk meg kommunikálni, ismerjük meg a vita szabályait és érjük el, hogy a leghevesebb vita közepén is észrevegyük, ha szabályt szegtünk. Kerüljük a játszmákat, hívjuk segítségül a logikát. És mindenek előtt: tanuljuk meg elcsitítani az egonkat.

meiszner.kati 2015.02.08. 17:34:07

@Barneby: Igen ezek mind fontosak haragos érzelmeink legyőzéséhez, különösen a legutolsó. A megfelelő táplálkozással pedig sokkal békésebbek lehetünk. Más kérdés hogy a robbanékony dühös, haragos embereknek nagyon nehéz változtatni az étrendjükön és a javaslatokat többnyire "dühösen" elutasítják. Ezért nagy türelemmel, és kitartással tudunk csak segíteni nekik.
süti beállítások módosítása