Egyik legfinomabb összeállítás a garnélarák-sütőtök-zöld ceruzabab amelyből gyakran készítek levest. Amikor megkezdődik a sütőtök szezon, többnyire már lecseng a zöldbabé, illetve friss változatához csak kevés helyen juthatunk hozzá. A leves ha nagyon sűrűre főzzük már currynak nevezhető, és főtt jázmin vagy basmati rizzsel fogyasztható.
4 adaghoz
2 dl zöldségalaplé (ha húsevőknek készül csirkealaplé)
2 evőkanál mogyoró olaj
30 dkg sütőtök közepes kockákra vágva
20 dkg zöld ceruzabab 2-3 cm es darabokra vágva (egészben is hagyható, nagyon látványos!)
1 teáskanál koriandermag
1/2 teáskanál római köménymag
1/2 teáskanál görögszéna mag
1 teáskanál kurkuma
1 db zöld chili paprika
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 cm-es gyömbérdarab
2 gerezd fokhagyma
2 vöröshagyma
2 evőkanál bazsalikomlevél
2 evőkanál koriander zöldje, vagy petrezselyem zöldje
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1,5 dl kókusztej
14-18 db kis garnéla
1/2 zöldcitrom leve és héja
A felmelegített olajban megpirítjuk a fűszereket, beletesszük az apróra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát, és fedő alatt, időnként megkeverve teljesen puhára pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, beletesszük a sütőtököt, a babot, és puhára főzzük.
Beleöntjük a kókusztejet, felforraljuk, majd jöhetnek a garnélák, de már csak 3- 4-5 percig főzzük attól függően nyersek, vagy előfőzöttek-e. Ízesítjük az összevágott zöld fűszerekkel és a zöldcitrom levével és héjával.
A tálakba kimerve még ha szeretjük durván összevágott koriander zöldjével megszórjuk a tetejét.