Minden nap a Föld napja

Minden nap a Föld napja

meiszner.kati 0

A természetesen művelt kertben minden nap a Föld napja.Különböző utakon juthatunk el az igazsághoz, és valójában minden tevékenységünk Úttá válik. Természetesen csak akkor, ha nem anyagi haszonra, hanem belső harmóniára, szellemi fejlődésre, és a szürkeségből való kiszabadulásra irányul — tartja a…

Rakott gombás burgonya camembert sajttal

Rakott gombás burgonya camembert sajttal

meiszner.kati 0

Amikor a gomba, hagyma, burgonya és a camembert sajt szimbiózist alkot a sütőben. Ugyan a szimbiózis kifejezés élőlények közti kapcsolatot jelent, nevezetesen, két vagy több különböző fajú szervezet hasznos együttélése, azaz a szimbiózisban résztvevő felek számára egyaránt kedvezőbb létformát…

Medvehagymás hummusz

Medvehagymás hummusz

meiszner.kati 0

Két olyan alapanyag melyek az utóbbi években  gyorsan közismertté, és népszerűvé vált. Ezek a medvehagyma és a csicseriborsóból készült ősi közel Keleti étel a hummusz.   Hogyan sikerült két ilyen egészséges tápláléknak közkedveltté válnia nálunk, és bevonulnia…

Kucsmagomba mártás tésztákhoz

Kucsmagomba mártás tésztákhoz

meiszner.kati 0

Igazán jól kezdődik az idei gombaszezon. Ilyenkor márciusban először a kucsmagomba örvendeztet meg bennünket. Lelőhelye a ligetes nyárfás területek.Ilyenkor még elég vastag és nedvesen összeáll az avar, érdemes megemelni helyenként betekinteni alája, avagy kimenni a piacra és onnét beszerezni ezt a…

Karamellizált banános palacsinta

Karamellizált banános palacsinta

meiszner.kati 24

A puha és lágy palacsintatészta titka hogy joghurttal készül.  Varázsszavak — a gyorsan és könnyen elkészíthető, és a lényeg hogy ettől még fantasztikusan finom  desszertet készítünk, mellyel bárkit elvarázsolhatunk egy tea kíséretében. Az évszaktól függően választjuk meg a gyümölcsöket. Tavasszal…

Maszlenyica a húshagyó hét és télbúcsúztató farsang

Maszlenyica a húshagyó hét és télbúcsúztató farsang

meiszner.kati 0

Hétfőtől a nagyböjtre történő lelki felkészülés időszaka köszöntött be az ortodox keresztény hívek számára. Ezen a héten csak tejes ételeket fogyaszthatnak, amibe beletartozik a vaj is — innét ered a "Maszlenyica" elnevezés ami a vajra utal. Mint sok más valamikor mély tartalommal bíró tradíció, ez…

Maszala dosza az indiai palacsinta

Maszala dosza az indiai palacsinta

meiszner.kati 7

Dél Indiában az egyik legnépszerűbb étel ez a rizsből és hüvelyesekből készült palacsinta, többnyire  burgonyás zöldséges töltelékkel. Süthetjük szinte átlátszóan vékonyra, ekkor legyen hígabb a tészta, és kis vízzel szórjuk meg a palacsintasütőt. És lehet a dosza vastagabb ilyenkor kívül ropogós,…

Édes-savanyú mártás

Édes-savanyú mártás

meiszner.kati 0

A kínai konyha univerzális eleme a megszámlálhatatlanul sokféle mártás. Az édes savanyú mártást is alkalmazhatjuk önmagában, vagy bármilyen hallal, és hússal együtt elkészítve.  A bő olajban sütést, semlegesít és teljessé teszi az édes savanyú mártás. Könnyű dolgunk van ha minden hozzávalót…

Univerzális sárgarépa-kínai kel saláta

Univerzális sárgarépa-kínai kel saláta

meiszner.kati 0

Olcsó hozzávalókból,a szervezetünk működését segítő  üdítően friss saláta. Biztosítja a számunkra szükséges enzimeket, vitaminokat, nyomelemeket. A sárgarépa különösen a megfázásos időszakban hasznos, mert erősíti a tüdőt, megszünteti a mandulagyulladást, megnyugtatja a köhögést. Feloldja és…

Grillezett póréhagyma mogyorós mandulás mártással

Grillezett póréhagyma mogyorós mandulás mártással

meiszner.kati 0

Spanyolországban annak is a Katalóniai részén, február folyamán zajlik a Calçotada — ez a katalón kulináris ceremónia — amikor, csodálatos nedvdús kifejlett a póréhagyma, akkor sütik a szőlővenyigéből rakott szabadtűz felett, és mártogatják a romesco szószba melyet paradicsomból, édes paprikából,…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes