Rakott gombás burgonya camembert sajttal
2016. április 01. írta: meiszner.kati

Rakott gombás burgonya camembert sajttal

Amikor a gomba, hagyma, burgonya és a camembert sajt szimbiózist alkot a sütőben. Ugyan a szimbiózis kifejezés élőlények közti kapcsolatot jelent, nevezetesen, két vagy több különböző fajú szervezet hasznos együttélése, azaz a szimbiózisban résztvevő felek számára egyaránt kedvezőbb létformát jelent, mintha csak önmagukban élnének, a másik fél nélkül. Szóval mi történik amikor nem csak önmagában érvényesül a burgonya-gomba-camembert sajt, hanem együtt alkotnak valamit. Ilyenkor eredményképpen a sajt szépen behatol a legkisebb réseken a burgonya és hagymakarikák közé, a tetején pedig egy roppanós kérget alkot.

camembert_gomba_burgonya_sutoben01.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz: 

300 g burgonya

1  nagy vöröshagyma

200 g gomba (lehet termesztett is)

1 nagy vagy 2 kisebb camembert sajt (ne sajnáljunk jobb minőséget választani)

só. bors

1 evőkanál vaj

camembert_gomba_burgonya_sutoben03.jpg

A gombát, burgonyát hagymát vékony szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk.

A gombának egy serpenyőben a vaj felével elfőzzük a levét.

Egy nagyobb vagy két kisebb hőálló tálat kivajazunk, és ebbe fogjuk rétegezni a hozzávalókat. Először a hagymakarikákat erre a burgonya felét, majd ráterítjük a gombát , megint hagyma és burgonya. A camembert sajtot félbevágjuk (nem egyszerű művelet, ha lágy azért, ha még éretlenebb azért, de egy vékony késsel kivitelezhető. A két (vagy négy) sajtkorongot a kéreggel felfelé ráhelyezzük a burgonyára. Ha takarékosak voltunk a megmaradt vajból tegyünk mindegyik sajtkorongra. 180-200 fokos sütőben sütjük, amíg enyhén barnulni kezd a teteje.

camembert_gomba_burgonya_sutoben02.jpg

Amikor a villával megtörjük a sajtkérget, akkor csak arra vigyázzunk nehogy túl forrón nekilássunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr798545050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása