Fűszerek világa

Fűszerek világa

meiszner.kati 0

A fűszerek gazdag tárháza a nyomelemeknek és vitaminoknak éppen attól, hogy rendkívül nagy mennyiségben koncentrálódnak bennük mindezen hasznos anyagok főleg illóolajok formájában - rendelkeznek olyannyira intenzív aromákkal. Megkülönböztetünk friss avagy zöld fűszereket,…

Sáfrányos hal

Sáfrányos hal

meiszner.kati 0

Bármilyen vastag halfiléből kiindulhatunk, gyorsan és könnyen elkészül, nehéz ételszag kizárva, ami elronthatja a legszebb ünnepi alkalmat is. Egy rövid várakoztatástól szépen összeérnek az ízek, ami azt jelenti hogy a vacsora előtt még átöltözhetünk. Szeretem a vendégekkel…

Diómártás

Diómártás

meiszner.kati 0

Kiteljesednek az ízek általa, sültekhez, grillezett, párolt, főtt zöldségekhez húsokhoz, és még salátákhoz is adhatjuk. Az ünnepi asztal elengedhetetlen szereplője, de még egy héjában sült krumpli is átlényegül tőle. A sűrűségén változtathatunk több, vagy kevesebb olaj…

Cékla karpaccso zöldborsóhajtás habbal

Cékla karpaccso zöldborsóhajtás habbal

meiszner.kati 0

A karpaccsó nagyon vékonyra szelt nyers húsból, olíva olajjal, ecettel, vagy citromlével készült étel, ősidők óta az olasz konyha egyik jellemző fogása. A legenda szerint Velencében, 1950-ben készítette el Giuseppe Cipriani a Harry’s Bar megalapítója Amalia Nani Mocenigo…

Karfiol saláta

Karfiol saláta

meiszner.kati 0

Karfiol nyersen? - igen! - ropogós és a frissesség érzetét nyújtja a többi hozzávalók pedig igen karakteres ízekkel egészíti ki. Amikor rátalálunk ajánlom hozzá a lila karfiolt, melynek íze kifinomultabb, a brokkoli és a karfiol közé helyezhető, és igen látványos a színének…

Málnás csokoládé torta

Málnás csokoládé torta

meiszner.kati 0

Ez egy nagyon csokis torta, majdnem mint egy trüffel,  ezért maximum a szokásos szelet felét tálaljuk adagonként. Mindazok ellenére, hogy rengeteg tálat használunk az elkészítése során, mégis azt állítom nagyon egyszerű összeállítani. A formája eltér a szokásostól, se nem…

Tojásfelhő leves három változatban

Tojásfelhő leves három változatban

meiszner.kati 0

Három változatát adnám közre ennek a Kínában talán leggyakrabban készülő levesnek. A tojásfelhő készítés titkát megismerve, pedig bármilyen tojásos levesben alkalmazhatjuk ezt a módszert. Amikor először láttam, hogyan csorgatják a levesbe a felvert tojást arra gondoltam ez…

A banánhéj az új szuper élelmiszer

A banánhéj az új szuper élelmiszer

meiszner.kati 24

  A banánhéj az új szuper élelmiszer tele van tápanyagokkal és vitaminokkal segít a fogyásban, és fokozza a hangulatot. • A legtöbben kidobják a banán héját a szemétbe• közben a banánhéj tele van tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal• Jó…

Kevergetve sütött tofu és mange-tout

Kevergetve sütött tofu és mange-tout

meiszner.kati 0

Kontrasztok színben, harmónia az ízekben. A hozzávalók teljes mértékben kiemelik egymást, a lágyan puha és fehér szójatúró, és a roppanós élénkzöld mange-tout. Nézzük ez utóbbit. Már a neve is találó, "az egész megehető" . Nem igazán közismert a magyar konyhában, pedig…

A kávé és az egészség

A kávé és az egészség

meiszner.kati 16

Kávébabból készült italt ősidők óta isszák Afrikában, hiszen maga a kávécserje is onnét származik. Igaz a kávé szó már arab eredetű „kavah” — nem a növényt, hanem magát az italt nevezték így. Magyarországon a török hódítás idején, Európa többi országaiban csak…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes