Fokhagymás chili mártás
2014. október 09. írta: meiszner.kati

Fokhagymás chili mártás

chilipastakis03.jpg

indig legyen a hűtőnkben egy üveggel belőle!! Az erős mártások alapja a távol keleti konyhákban a fokhagymás chili szósz. Már alapból lehet gyömbért és koriander zöldjét hozzáadni. Használhatjuk ételekhez, további már bonyolultabb öntetek és mártások elkészítéséhez, és egyszerűen egy kis tálkában az asztalra tehetjük amikor különböző ízlésű embereknek főzünk, így utólag mindenki fokozhatja az étel csípősségét. Készíthetjük friss, vagy szárított chiliből, és füstös ízű pirított chiliből. A hideg téli napokon  majd jól jön ennek a mártásnak a melegítő hatása.A legerőteljesebben melegítő étel a csípős paprika. Viszont bánjunk vele takarékosan mert nagy mennyiségben már hűteni fog.

chilipastakis01.jpg

Hozzávalók :

200 ml rizsecet vagy más semleges természetesen erjesztett ecet

3 evőkanál bio nádcukor

2 teáskanál só

250 ml chili összevágva amagokkal együtt

2 fej fokhagyma (15-16 gerezd)

8-10 cm es gyömbér

egy nagy csokor koriander zöldje

Az ecetet, cukrot sót felforraljuk és kevergetve addig főzzük amíg elolvad a cukor.

chilipastakis02.jpg

A chili paprikáknak levágjuk a csumáját, és magostól összevágjuk. Ehhez ajánlatos gumikesztyűt húzni, hogy nehogy megégessük a kezünket.

Minden hozzávalót összeturmixolunk, kis üvegekbe tesszük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr726773101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyler Durdan 2014.10.31. 08:57:43

Jó lett, most tesztelem a családon :)
süti beállítások módosítása