Kávé tetején cukorral kikevert tojássárgájával, a finom krémes kávékülönlegességek közé tartozik, Litvániában találkoztam vele egy kedves kávézóban. Különösen nyáron, mégis az otthon készítendő kávék közé sorolnám, mivel a nyers tojássárgáját teljes biztonsággal - a hiteles forrásból frissen beszerzett házi tojást - nem kockáztatnám meg egy ismeretlen helyen.
Mitől különleges? Hogy ünnepivé varázsolja az alkalmat és a kávét forrón tartja.
2 csészéhez
1 tojássárgája
3-4 teáskanál porcukor
2 adag kávé
Előkészítjük a csészéket amelyben szervírozzuk a kávét, és melegen tartjuk.
Egy kis tálban a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Lefőzzük a kávét, a csészékbe töltjük , és lassan a tetejére csorgatjuk a kikevert tojássárgáját.
Mivel a krém elég édes a kávéba már nem igazán kell cukor (csak azoknak akik amúgy 5 cukorral szoktak inni egy csésze kávét).