Egy különlegesen krémes kávé
2014. szeptember 29. írta: meiszner.kati

Egy különlegesen krémes kávé

 

kávékrémkis.jpg

Kávé tetején cukorral kikevert tojássárgájával, a finom krémes kávékülönlegességek közé tartozik, Litvániában találkoztam vele egy kedves kávézóban. Különösen nyáron, mégis az otthon készítendő kávék közé sorolnám, mivel a nyers tojássárgáját teljes biztonsággal - a hiteles forrásból frissen beszerzett házi tojást - nem kockáztatnám meg egy ismeretlen helyen. 

Mitől különleges? Hogy ünnepivé varázsolja az alkalmat és a kávét forrón tartja.

2 csészéhez

1 tojássárgája

3-4 teáskanál porcukor

2 adag kávé

 

Előkészítjük a csészéket amelyben szervírozzuk a kávét, és melegen tartjuk.

Egy kis tálban a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.

Lefőzzük a kávét, a csészékbe töltjük , és lassan a tetejére csorgatjuk a kikevert tojássárgáját.

Mivel a krém elég édes a kávéba már nem igazán kell cukor (csak azoknak akik amúgy 5 cukorral szoktak inni egy csésze kávét).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr786745273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása