Készíthetjük egyféle gombából, vagy vegyesen, shiitake, sampion, és erdei gombák keverékéből. mint a címből is kiderült kell hozzá egy fedeles cserépedény, ha ez nincs végső esetben megteszi egy üvegedény is, csak ne használjunk semmilyen fémedényt ehhez az ételhez. Még mindig az edényzetről, ha önálló ételként tálaljuk, legjobb egyszemélyes adagokban elkészíteni. Ez a módszer a végén megkönnyíti és különlegessé teszi a tálalást.
Hozzávalók: 1 adaghoz
Személyenként 100-120 g friss gomba
1 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál sherry, vagy száraz Tokaji bor
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
néhány cherry paradicsom
1 teáskanál citrom, vagy zöld citrom lé
néhány szelet piros chili paprika
A gombákat gondosan megtisztítjuk. A kisebbeket egészben a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágva az összes hozzávalóval kivéve a chilit és a citromlevet, egy cseréptálba tesszük, lefedjük és a 220 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, összesen 15 percre.
Amikor kivettük a sütőből, levesszük a fedelet, hozzáadjuk a citrus levet, a chili paprikát, és elkeverjük. Azonnal tálaljuk! Külön tálkában főtt rizst adhatunk hozzá. A paradicsomnak inkább dekorációs jellege van, ugyan nagyon finom is így a gombával együtt megsütve.