Cserépedényben sült gomba
2014. október 16. írta: meiszner.kati

Cserépedényben sült gomba

japángombacserépedénybenkis02.jpg

Készíthetjük egyféle gombából, vagy vegyesen, shiitake, sampion, és erdei gombák keverékéből. mint a címből is kiderült kell hozzá egy fedeles cserépedény, ha ez nincs  végső esetben megteszi egy üvegedény is, csak ne használjunk semmilyen fémedényt ehhez az ételhez. Még mindig az edényzetről, ha önálló ételként tálaljuk, legjobb egyszemélyes adagokban elkészíteni. Ez a módszer a végén megkönnyíti és különlegessé teszi a tálalást.

Hozzávalók: 1 adaghoz

Személyenként 100-120 g friss gomba

1 evőkanál olíva olaj

1 evőkanál sherry, vagy száraz Tokaji bor

1 teáskanál sötét szójaszósz

1 gerezd fokhagyma

néhány cherry paradicsom

1 teáskanál citrom, vagy zöld citrom lé

néhány szelet piros chili paprika

 

A gombákat gondosan megtisztítjuk. A kisebbeket egészben a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágva az összes hozzávalóval kivéve a chilit és a citromlevet, egy cseréptálba tesszük, lefedjük és a 220 fokosra előmelegített sütőbe  tesszük, összesen 15 percre.

japángombacserépedénybenkis01.jpg

Amikor kivettük a sütőből, levesszük a fedelet, hozzáadjuk a citrus levet, a chili paprikát, és elkeverjük. Azonnal tálaljuk! Külön tálkában főtt rizst adhatunk hozzá. A paradicsomnak inkább dekorációs jellege van, ugyan nagyon finom is így a gombával együtt megsütve.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr546757423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása