Rizsen párolt zöldspárga
2014. május 02. írta: meiszner.kati

Rizsen párolt zöldspárga

Együtt elkészül a rizs és a spárga, és mindkettő teljes mértékben megőrzi eredeti ízeit, egy jó minőségű vajjal megöntözve, kis frissen őrölt borssal csodálatos letisztult étel. A kíméletes ételkészítési eljárásnak köszönhetően teljes mértékben tartalmazza minden  beltartalmi értékét.  Ajánlom önmagában, salátával, vagy egy szelet roston sült hallal kiegészítve tálalni .

spárgarizskis03.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

6 evőkanál jázmin vagy basmati rizs
12-14 szál zöldspárga
2 evőkanál vaj

spárgarizskis02.jpg

A rizst jól megmossuk, ( ha basmati rizst használunk 20 percre beáztatjuk) szűrőkanálban leszárítjuk. 1 evőkanál vajat felolvasztunk, beletesszük a rizst, 1-2 percig kis tűzön kevergetve átmelegítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, lefedjük és 10 percig pároljuk. A fedőt levéve a rizsre szépen ráfektetjük a spárgasípokat, és újból lefedve további 5 perc alatt teljesen megpuhul a rizs és a spárga együtt.
A végén rásimítjuk a másik kanál vajat, és önálló fogásként salátával, vagy köretként tálalhatjuk




A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr396100702

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legegyszerűbb tavaszi vacsora 2014.05.03. 05:36:14

Összesen három összetevő kell hozzá, és szerintem egy teljes értékű, izgalmas, férfias, de mégis egyben nőies és tavaszias vacsora. Az elkészítési idő sem több 20 percnél, és még edényből se kell sokat piszkolni, összesen egy serpenyő elég. Ami kell...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása