Villámgyors tofu recept
2014. március 10. írta: meiszner.kati

Villámgyors tofu recept

tofukis001.jpg
A tofuból készült ételeket gyorsan és könnyen elkészíthetjük. A selymesen lágy tofut vékonyan bevonja a mártás, közte gyömbér és fokhagyma szeletkék - mindez a mennyei élvezet nagyon gyorsan elkészül, szinte percek alatt. Egy vegetáriánus menüben biztosítja a fehérjeforrást. A kínai konyhában, amikor a vártnál több vendég érkezik a már készülő 4-5 főétel mellé, szoktak gyorsan egy tojásos fogást rögtönözni, így mindenkinek elegendő lesz az étel.  Ugyanilyen segítség lehet ez a tofus recept is. A gyorsan finomat kategóriában  győztes fogás. Főt rizst és egy-két zöldséges ételt  szoktam készíteni vele együtt.

Hozzávalók 4 adaghoz 

2 evőkanál mogyoró olaj
3-4 újhagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma szeletekre vágva
3-4 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
2 cm-es gyömbér csíkokra vágva
1 teáskanál saohszingi bor, ésegy kevés chili paprika
Mártáshoz:
1 teáskanál sűrű szójamártás
1 evőkanál híg szójamártás
1 teáskanál szezám olaj
¼ teáskanál cukor
2 evőkanál víz


1.    A szójatúrót sok kis kockákra vágjuk, lehet kézben, ehhez egy kis gyakorlat kell, először négy szeletet vágunk, majd négy csíkot hosszában, és négy csíkot keresztben, ugyanezt tehetjük a tofut egy deszkára helyezve.

2.    Felforralunk fél liter vizet, és beletesszük 5 percre a tofu kockákat, hogy átmelegedjenek, majd kivesszük egy szűrőkanállal, és lecsepegtetjük.
3.    Összekeverjük a mártás hozzávalóit egy kis tálkában.

4.    Felforrósítjuk az olajat egy wokban, vagy serpenyőben, beledobjuk a gyömbért, fokhagymát, hagymát, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a lecsepegtetett tofut, további 1-2 percig pirítjuk, most már finoman, hogy össze ne törjük.
5.    Ráöntjük a saohszingi bort, amitől sisteregni fog, és hozzáadjuk a chili paprikát.
6.    Felkeverjük a mártást, és beleöntjük a wokba, keverjük meg, hogy egyenletesen bevonja a tofut, és besűrűsödjön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr375852051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dalit · http://dalit.blog.hu/ 2014.03.14. 23:03:15

Köszönöm, ez tényleg nagyon finom, és gyors.
süti beállítások módosítása