Datolyás olajbogyó kence
2018. január 11. írta: meiszner.kati

Datolyás olajbogyó kence

A datolya és az olívabogyó a sivatag kenyere. A legősibb táplálékok közé tartoznak, legalábbis 2000 éves datolyát is találtak  a régészek. A csodálatos, hogy volt köztük amelyik megőrizte az életerejét, és kihajtott. A friss datolya is feltölt bennünket életenergiával és nem kell annyira félteni az alakunkat, mint a szárított változattól.

A datolyáról itt olvashatsz sok érdekeset és hasznosat a blogon. 

Egy édes-sós lekvár, pikáns ízével különlegessé teszi bármilyen ételünket. Kenhetjük péksüteményekre és kenyérre, tehetjük levesbe, használhatjuk előételekhez, salátákhoz. Egy mixer segítségével pár perc alatt elkészíthető, ugyanakkor, nagyon jól eltartható is pár napig. Üvegben magunkkal vihetjük utazáskor, kiránduláskor, piknikezni.

datolyas_olajbogyo_kence01.jpg

Hozzávalók

10 szem datolya 

150 g fekete magtalan olajbogyó

50 g olajban eltett szárított paradicsom

2 gerezd fokhagyma

olíva olaj

chili paprika

szárított fűszerek

frissen őrölt bors

A datolyát kimagozzuk, és minden hozzávalóval együtt  mixerbe tesszük, majd pürésítjük. Az olaj mennyiségét aszerint szabályozzuk, milyen állagot szeretnénk kapni, a fűszerekkel további ízkavalkádot indíthatunk el, a chilivel azért vigyázzunk, nehogy túl erős legyen az eredmény! Ha elfogy hamar, friss fűszereket is használhatunk hozzá, kaprot, petrezselymet, koriander zöldjét, bazsalikomot, kakukkfüvet....

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr113565395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása